Akar “tesztnéző” lenni a szuperkupán a Puskás Arénában? Na és az egyáltalán nem “teszt-koronavírus-veszély”?

Biztosan nagyon klassz dolog annak, aki ezért él-hal egy igazi szupermérkőzésen személyesen részt venni, de talán érdemes lenne megvárni, amíg ez biztonságban megtehető.

Tesztmeccs? Tesztnéző? Tesztvírus?

Egyelőre csak lehetőség, hogy a budapesti Szuperkupa-mérkőzésen tesztelheti az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a nézők visszaengedését, a magyar szövetség (MLSZ) nagyon bízik ebben, de a döntést meg kell várni

– hangsúlyozta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

“Jelen állás szerint a zárt kapus rendelkezés van érvényben, és valószínűleg a válogatott mérkőzések esetében így is marad szeptemberben.

Azonban az UEFA gondolkodik azon, hogy tesztmérkőzés keretében vizsgálja a nézők visszaengedésének a lehetőségét, és ez a bizonyos tesztmérkőzés lehet a szeptember 24-i, Puskás Arénában zajló Szuperkupa-döntő”

– mondta hétfőn Sipos Jenő az M1 aktuális csatornán.

Hírfolyam >>>>>>>

Még nincs döntés…..

Hozzátette, hogy a Bayern München-Sevilla párosítás jól hangzik, de a nézők előtti rendezés még csak egy lehetőség, döntés az UEFA ígérete szerint a közeli jövőben várható.

Erről az MLSZ tájékoztatja majd a közvéleményt és adott esetben a jegyvásárlási lehetőségekkel kapcsolatban is információkkal szolgál.

Szorítunk…. de melyik változatért?

“De még itt nem tartunk. Először a döntést kell meghozni, hogy lehetnek nézők a stadionban, és annak a feltételeit is meg kell határozni, hogy milyen számban lehetnek ott a nézők”

– folytatta Sipos Jenő, aki emlékeztetett rá: amikor kiderült, hogy a Puskás Aréna a Szuperkupa-találkozó helyszíne, jelezték, hogy “óriási lehetőség és óriási élmény lehet ez a magyar szurkolók számára, hogy világsztárokat láthatnak testközelből egy nagyon komoly mérkőzésen”.

…az UEFA nagyon komolyan veszi a járványügyi helyzetet…

“Napokat töltenek azzal, hogy egyes országok helyzetét elemezzék. Nagyon fontos egyrészt a klubcsapatok szempontjából, másrészt a válogatott mérkőzések szempontjából is, hogy milyen az adott járványügyi helyzet.

Nagyon különbözőek az egyes országokban a járványügyi statisztikák számai, illetve a beutazási szabályok.”

A szóvivő szerint az európai szövetség azt szeretné, ha az eredeti menetrend szerint mennének le a mérkőzések, de ezt felülírhatják járványügyi intézkedések.

“A Magyar Labdarúgó Szövetség felajánlotta az UEFA-nak, hogy amennyiben szükséges,

Magyarországon lehet rendezni adott esetben mérkőzéseket. Ezt az UEFA köszönettel elfogadta, így elképzelhető, hogy Magyarország semleges helyszínként házigazdája lesz kupamérkőzéseknek, de adott esetben válogatott mérkőzéseknek is”

Forrás

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük