Naná, hogy nem támogatok – ahogy az MTA sem – semmilyen önkényes, a közgazdaság alapjait is felrúgó unortodox lépéseket illiberális államépítő háttérrel, meg olyasmiket, hogy Európa csak addig jó, míg fejőstehénként használhatjuk.
[mnky_ads id=”80″]

Szervilisek

Én az MTA akadémikusainak hiszek és nem a Náray vezette közéleti szervilis vegyész-turmix körnek, amely feltehetően a kormány felkérésére idén nem csak évértékelőt nem tartott, de tartózkodott annak kritikájától is!  Nem azért teszem ezt, mert Ángyán, vagy Solymosi professzorok már régen kiléptek ebből a körből, hanem azért, mert nekem is elegem lett már abból, ahogyan ez a kör képzettségükhöz méltatlanul migránsozik össze-vissza. De hol vannak a migránsok, a milliók, akiktől tartani kell?

- Hirdetés -

Persze a régi hozzáállása ennek a Náray féle professzori körnek ebben a témában nem változott. Álljon itt korábbi állásfoglalásuk, amely miatt a már említett két kiválóság is ott hagyta őket:

„Tudta-e, hogy az Európai Unió felelőtlen politikusai a népvándorlás kezelésében elkövetett balfogásaik terhét akarják szétteríteni egész Európán? Tudta-e, hogy ezt hatalmuk jogilag kétes kiterjesztésével próbálják elérni? Tudta-e, hogy Európa védelmében eddig Magyarország tette a legtöbbet? Tudja-e, hogy a magyar példán egyre több európai polgár bátorodik fel és tér észhez? Hogy a mi népszavazásunk döntően befolyásolhatja a tagállamok és az EU központjának jövőbeli viszonyát? Tudja-e, hogy Magyarország és egész Közép-Európa önvédelmi ösztöne a keleti inváziókkal szemben évszázadok alatt alakult ki, és ennek elfojtása mindig is végzetes következményekkel járhatott volna? Legyen tisztában vele, hogy a népvándorlással szembeni kemény fellépés és a kampánykérdésekbe ágyazott leegyszerűsítő állítások ellenére az igazi menekültek befogadásra találnak Magyarországon! A kampány bizonyosan nem találkozik mindenki ízlésével, de ettől tekintsünk el! Értsük meg, hogy a részvétel a népszavazásban sorsdöntő jelentőségű, és a helyes válasz: NEM!”

És még akkor a kevésbé vájt-fülűek, az előítéletesek, a nagy nemzeti együttműködési rendszerbe habarodottak, a bukott baloldalt hirdetők, a nemzeti hitvallást az emberi méltóság elé helyezők, az illiberális államot építők és az őket ajnározók is itt vannak!

A fejőstehén meg az MNB költekezés

Az Európát fejőstehénnek nézők, de alapvető értékeit csak színleg elfogadók, a harmadik évezred elején a nemzetállamiságot, a globális világ által kikényszerített egymásrautaltság ellenére mindenek felettinek tartók, vajon miben hisznek? Tán azt hiszik, hogy a tudomány, a kultúra és a sport, valamint a történelmi múlt ápolásán kívül létezhet még nemzetállami okoskodás a politika és a gazdaság területén is anélkül, hogy ne kellene alkalmazkodnunk másokhoz, adottságaink nyújtotta erőnkhöz képest?!

Ezek a gondolatok jutottak eszembe, amikor anno elolvastam a szűkös híradásokat az MTA akadémikusainak állásfoglalásáról az MNB viselt dolgaival kapcsolatban is, melynek lényege az volt, hogy az MNB oktatási programját senki nem védte, többen sürgették ugyanakkor, hogy ki kell állni azzal, hogy amit Matolcsy csinál, az lopás és a közgazdaságtan prostitúciója.

Katt ide! A cikk folytatásában Matolcsyról, a luxusprosti közgazdaságtanról, és sok másról.

[mnky_ads id=”3427″]

1 hozzászólás

  1. Ezeket tavaly megkérdezték, h mi a véleményük a felsőoktatási-CEU-törvényről. Azt mondták, nincs nekik, nem kívánnak nyilatkozni. Hát ha arról nincs, akkor ne legyen semmiről. Haszontalan, kártékony gittegylet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét