Jogerősen öt év börtönt kapott kedden azt a kiskunmajsai férfi, aki szándékosan leforrázta a lányát, maradandó égési sérüléseket okozva a két és fél éves gyermeknek.

Az erőszak sötét sikátorában

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 41 éves vádlottat.

A férfi 2016 decemberétől lakott együtt kiskunmajsai házában élettársával, egy ötgyermekes asszonnyal. 2017. január 21-én a késő esti órákban – miután a gyerekek már lefeküdtek – a vádlott féltékenysége miatt veszekedni kezdett a nővel, akit többször megütött. Az asszony – félve a további bántalmazástól – éjjel 2 óra körül a szomszédban lakó unokatestvérétől kért menedéket.

Reggel 6 óra előtt az egyik kisgyerek szólt a vádlottnak, hogy a testvére bekakilt. A veszekedés miatt ekkor még ideges férfi a felügyelete és nevelése alatt álló két év öt hónapos kisgyereket levetkőztette, a tusolóba vitte, meztelenül a zuhanytálcára ültette, majd a gőzölgő, legalább 50-60 fokos vizet irányított a kislányra, és legalább egy percig a agyerek  jajgató  sírása ellenére tovább forrázta. 

A kislány teste legalább felén égési sérüléseket szenvedett

A férfi ezt látva a gyerek egész testét bekente kenőccsel, hogy fájdalmát csillapítsa, majd a rokonság segítségével 7 óra előtt értesítette a mentőket, akik a kislányt kórházba szállították.
A sokkos állapotba került gyermek közvetlen életveszélyben volt, életét csak intenzív orvosi kezeléssel lehetett megmenteni.

A kórházba kerülése után a keringése le állt, ezért újra kellett éleszteni. A sértettnél vesekárosodás, testfelület 50 százalékát érintő pigmenthiány és kiterjedt bőrhegesedés alakult ki. Azt, hogy a kislány szenvedett-e agyi károsodást, csak egy hatéves korában elvégzendő személyes neurológiai, pszichológiai vizsgálattal lehet eldönteni.
A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által kiszabott hatéves büntetést. Joó Attila tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, a vádlott hanyag gondatlanságának következménye, hogy a kislány életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét