Sorting by

×

Amerika az orrára koppintott az Európai Unió turizmus után ácsingózó országainak -ugranak az ágazat nyári nagy reményei

A május 6-án véget ért héten mintegy 1,6 millió ember ment át  az USA reptereinek ellenőrző pontjain,  a legtöbben azóta, hogy a világjárvány 2020 márciusában megbénította a gazdaságot. Bár ez a szám növekszik, még mindig messze van a turizmus  pandémiát megelőző számoktól, hiszen 2019 ugyanezen hetén mintegy 2,6 millió utazót regisztráltak.

Utazni, utazni, utazni, de hova?

Glenn Fogel, a Booking.com vezérigazgatója szerint az amerikaiak több mint egy évig tartó a járvány miatti lezárások után újra utaznak . De az Európába és más régiókba történő utazás előkészítése és megvalósítása hosszabb időt vehet igénybe, mert mindenhol más és más korona-protokol van érvénybe, és ez alól az Európai Unió sem kivétel.

“Ez most nagyon zavaró – a különböző országoknak más a szabálya” – mondta Fogel a CBSN-nek. – Ez komoly gond, tette hozzá

Például az Európai Unió azt mondta, hogy idén nyáron vissza várja az amerikai turistákat , de az utazások időzítése és szabályai továbbra sem tisztázottak, ami megnehezíti a vakáció tervezését és lefoglalását – mondta Fogel. Az utazók óvakodhatnak attól, hogy bizonyos országokba menjenek, mert attól tartanak, hogy ott elakadnak, ilyen például  India Ausztrália, amely még a saját polgárait sem engedte visszatérni a járvány alatt.

 

turizmus

 

A pénz nem számít, csak a biztonság

Sok amerikainak van elköltendő pénze akik most egy év visszafogottság után most végre megnyitják pénztárcájukat. A szállásra  és utazásra fordított kiadások “meredeken javultak az elmúlt két hónapban” – jegyezték meg a Goldman Sachs elemzői a héten készült jelentésben.

Mintegy 1,6 millió ember ment át az USA reptereinek ellenőrzési pontjain a május 6-án véget ért héten, a legtöbbet azóta, hogy a világjárvány 2020 márciusában megbénította a gazdaságot. Bár ez a szám növekszik, még mindig messze van a pandémiát megelőzőtől , ami mintegy 2,6 millió volt  2019 ugyanezen hetén.

By, By Európai turizmus?

Fogel a CBS  interjújában  arra figyelmeztetett, hogy a fenti okokból is megnőtt az igény az USA-ban a belföldi turizmus és utazások iránt, és ez rossz hír azoknak az országoknak, amelyek már a nyáron az amerikai turista dömpingtől várták gazdaságuk fellendülését.

Kapcsolódó

 

turizmus

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.