Amíg “vérre” menő NER-vita folyik Gyöngyöspata kapcsán, addig akik a valódi megoldást keresték, megtalálták!

Amikor az országban “vérre” menő vita folyik Gyöngyöspata kapcsán, itt a példa arra, hogy segítséggel, és nem kirekesztéssel, a tehetséges cigány fiatalok képesek többre vinni mint szüleik.

A Városi Kurír már többször írt Horváth József cigány származású molekuláris genetikusról. A biológus érdeklődési szakterülete a rákkutatás és az onkológia, fókuszálva a különböző Cannabidiol (CBD) és Cannabigerol (CBG) molekulák daganatellenes hatásaira, illetve pozitív élettani szerepükre a daganatos megbetegedések kapcsán.

A kutató ingyenes szaktanácsadást ad a CBD/CBG alternatív terápiában:

  • Általános felhasználás, megelőzés,
  • Rákmegelőző állapotok,
  • Daganatos megbetegedések esetében.

Ingyenes felvilágosítás tud adni az onkológiai szakrendelésekben kapott vizsgálati eredményeiről, azzal a kikötéssel, hogy orvosi kezelésben és terápiákban tanácsot, illetve javaslatot nem ad.

Szakmai eredményei mellett nem felejtette el, hogy honnan jött

Meleg, érző szívű ember, aki amikor csak tud segít, jótékonykodik. Erről is írtunk már a Kurírban. Szerdán a közösségi oldalán egy újabb nemes cselekedetét ismerhettük meg.

“Tyukodi Attila barátom keresett meg a napokban egy igen fontos dologgal kapcsolatban. Szombathelyen van egy nagyon kedves barátja, aki 3 gyermeket nevel. Ebből 2 gyermeket örökbe fogadtak. A legkisebb – Dominik – oxigén-hiányos állapotban született. 1 éves korában fogadták örökbe, akkor az orvos azzal nyugtatta őket, hogy fel fog épülni és maximum csak a lábát húzza majd. Ez nem így történt sajnos. A mai napig nem képes egyedül járni, beszélni is nagyon kemény küzdelem árán tudott megtanulni. Egyébként a gyermek hihetetlen okos.

Dominikot folyamatosan kórházba kell hordani sajnos

Hol Szombathely, hol Pest. A családnak volt egy régi autójuk, de sajnos ez már annyira rossz állapotban volt, hogy a műszakin sem ment át. Az apuka kölcsön szeretett volna kérni Attila barátomtól, mert a kórházi kezelésekre muszáj hordani a kicsit, amihez elengedhetetlen az autó. Mivel a család nagyon nehéz anyagi helyzetben van, így saját önerőből nem tudtak újat venni.

Ekkor támadt az ötlet, hogy mi lenne ha összedobnánk nekik egy új autóra

Tyukodi Attila és Pazicsák Máté barátom segítségével összeraktunk majdnem 500.000 Ft-t 1 nap leforgása alatt.

A szombathelyi Blue-Car autókereskedésben találtunk is egy olyan személygépkocsit, amivel kényelmesen lehet Dominikot szállítani. Az autókereskedés vezetője -figyelembe véve a nemes célt- annyi kedvezményt adott a kocsira, hogy az fedezte az átírás költségét, valamint vállalták az átírás procedúrájának teljes ügyintézését, amit ezúton is nagyon köszönünk.

Röpke 1 hét alatt sikerült a család életét megváltoztatni

Tudjuk jól, hogy ez csak egy csepp a tengerben, de mégis fantasztikus érzés. Mert bizony adni a legfantasztikusabb dolog!”

Horváth József a karcagi cigánytelepről indulva nagy utat tett meg, mire elismert rákkutató lett

Szakmájának egyik nagy tehetsége, aki biztató eredményeket ért el eddigi kutatásaival. Nagy jövő előtt áll az egykori cigány fiú, aki biológia tanára segítségével,aki észrevette tehetségét, el tudott indulni és kiemelkedő képességeivel szakterülete egyik elismert kutatójává vált. Mindeközben megmaradt nyíltszívű, egyenes, segítőkész embernek.

Amikor az országban “vérre” menő vita folyik Gyöngyöspata kapcsán,

itt a példa arra, hogy segítséggel, és nem kirekesztéssel, a tehetséges cigány fiatalok képesek többre vinni mint szüleik. De ez szegregációval, rasszizmussal, gyűlölködéssel nem megy. A cigányság felemelkedése csak tudás birtokában lehet. Mert ha az oktatási rendszer erre alkalmatlan, vagy netán tudatos kormányzati szándék a butítás, akkor marad a rabszolga munka, a röghöz kötöttség, a középkori körülmények.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük