Győr ma polgármestert választ, megvannak az első részvételi adatok

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Győrben, miután az október 13-án megválasztott Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP) november 8-ával lemondott tisztségéről. A választói névjegyzékben 101 655-en szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A polgármesteri posztért hatan indulnak

A jelöltek a szavazólapon feltüntetett sorrend szerint:

  1. Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület),
  2. Géber József (Mi Hazánk Mozgalom),
  3. Hajnal János (független),
  4. Kirchfeld Mária (független),
  5. Pollreisz Balázs (MSZP–DK–Momentum–Jobbik–LMP),
  6. Dézsi Csaba András (Fidesz–KDNP).

Vasárnap reggel hat és este hét óra között 96 szavazókörben 101.655 választópolgár adhatja le voksát.

Reggel 7 óráig a választásra jogosult 101629 polgár közül,  854 fő azaz a választópolgárok 0.84 % szavazott.

Hol lehet voksolni?

A választópolgárok a lakcímük, illetve átjelentkezés esetén a tartózkodási helyük szerinti szavazókörben adhatják le személyesen szavazatukat, ahogy azt a Nemzeti Választási Iroda által december 6-ig kiküldött „Értesítő a szavazóköri névjegyzékbe vételről” szóló levélben olvashatták.

Ne felejtse otthon, ha szavazni indul!

A szavazáshoz szükség van a személyazonosságot, valamint a lakcímet vagy személyi azonosítót igazoló okmány bemutatására. Érvényesen szavazni csak a hivatalos szavazólapon szereplő jelöltre lehet, a jelölt neve melletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal.

Hogyan kell mozgóurnát igényelni?

Lehetőség van mozgóurna igénylésére abban az esetben, ha a választópolgár egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogva tartása miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben.

A vonatkozó jogszabályok csak ezekben az esetekben teszik lehetővé a mozgóurna iránti igény teljesítését, így más okra, például munkahelyi elfoglaltságra hivatkozással mozgóurna nem kérhető.

Aki mozgóurnát kért, a szavazókörben hagyományos módon, azaz személyesen már nem szavazhat. Amennyiben egy választópolgár mozgóurnát szeretne igényelni, kérelmet már csak a szavazatszámláló bizottsághoz tud benyújtani a szavazás napján délig.

Forrás: kisalföld.hu

A kampányban  történ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük