Connect with us

Kerítésen innen

Apaként nem tehetek mást! – Magyar Péter Kijevbe utazik

Apaként nem tehetek mást! - Magyar Péter Kijevbe utazik
Megosztás

Holnap hajnalban a TISZA Párt és a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazom. Apaként nem tehetek másként. A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre – közölte közösségi oldalán Magyar Péter.

“Aki egy életet megment, az az egész világot menti meg”

„Mi magyarok, jobb- és baloldaliak közösen utasítjuk el az erőszakot és háborút.

Szolidárisak vagyunk, a gyermekek egészsége és a biztonsága a legfontosabb számunkra. Ezért rendkívüli humanitárius akciót szervezünk. A Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatunk el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak.

A magam nevében, magánszemélyként 1 millió forintot ajánlok fel az Alapítványnak.

Ha szeretnétek csatlakozni az akcióhoz,

akkor kérem, hogy ma délután 17.00 óráig hozzatok kötszereket, bébiételeket, vitaminokat, gyerekvitaminokat, vérnyomásmérőket, vércukormérőket, pelenkát, konzerveket, tésztát vagy rizst a Medspot Alapítvány székhelyére (1126. Budapest, Derkovits utca 10).

Továbbá átutalással is segíthetitek a háború legkiszolgáltatottabb áldozatait, a gyerekeket. Az összegyűlt forrásokból az Alapítvány gyógyszereket és egészségügyi eszközöket juttat el a kórházaknak.

Közvetlen utaláshoz a MedSpot Alapítvány bankszámlaszáma: 16200010-10068182 A közlemény rovatba kérjük, írd be megjegyzésként: „adományozás – TISZA”, valamint írj e-mail címet is, ha szeretnéd, hogy kapcsolatba lépjen veled az Alapítvány.

“Aki egy életet megment, az az egész világot menti meg.”

Emlékeztetőül…

Hétfőn legalább húszan meghaltak, miután Oroszország hatalmas rakétatámadást indított Ukrajna városai ellen hétfőn, írja a BBC. Kijevben legalább heten haltak meg, amikor egy gyerekkórházat ért rakétacsapás, Vitalij Klicsko főpolgármester azt mondta, hogy a kórházat evakuálták.

„Különböző városok: Kijev, Dnyipro, Kryvyi Rih, Szlovjanszk, Kramatorszk. Több mint 40 különböző típusú rakéta. Lakóépületek, infrastruktúra és egy gyermekkórház is megsérült”

– írta Volodomir Zelenszkij, hozzátéve, hogy a megsérült gyerekkórház Európa egyik legfontosabb ilyen intézménye. Zelenszkij, aki a héten az Egyesült Államokba utazik a washingtoni NATO-csúcstalálkozóra, egy videót is posztolt a támadás utáni állapotokról.

Szerző