Árulás —  Nagyon kellett ez, UTE..?

Ha úgy vesszük, semmi közöm hozzá: gyerekkoromtól vagy 40 évig az FTC-nek szurkoltam – egészen addig, amíg a „csodálatosak”, az „ultrák” meg Kubatov és társasága végképp el nem vette a kedvem. Ha meg úgy vesszük, valami közöm mégiscsak van hozzá.

Nem csak foci van a világon!

Már nagyon régóta tudom: nem egyetlen „szentélye” van a magyar sportnak, nem csak az FTC van a világon. Igazából ezt akkor is tudtam, amikor még vérmes, ám sportszerű Fradi-drukker voltam. Budapesten és az ország minden részében vannak nagy hagyományú sportegyesületek.

Több mint 30 évig éltem Salgótarjánban – megtanulhattam, meg is érezhettem, mit jelent a városnak, a megyének az SBTC. Ma is jó érzés visszagondolnom arra, hogy sok nagyszerű játékosát megismerhettem, sőt évente egyszer még játszhattam is ellenük. El-eltöprengtem, milyen rokonszenves, intelligens és toleráns emberek alkották a nagy SBTC-t.

Aztán Újpalotára kerültem. Onnan kísértem két kisunokámat az UTE tornacsarnokába. A kisebbiket nagy tehetségnek tartották – a szakosztály vezetője, miután már a kislány nem bírta a vidékről bejárást, a napi 4 órás edzéseket, még egy évig visszavárta volna…

Bene Ferencet, Göröcs „Titit” és társaik

Míg az edzések tartottak, bóklásztam az épületben. Meg-megálltam a folyosón kifüggesztett fényképek előtt; elérzékenyülve – hiába, a kor! – idéztem föl régi idők emlékeit Bene Ferencet, Göröcs „Titit” és társaikat látva.

És nem csak futballisták voltak ott – alighanem valahol a folyosó falán (biztosan nem emlékszem) lehetett Szabó Bence képe is. A kétszeres olimpiai bajnoké, az UTE egykori ügyvezető elnökéé, Újpest díszpolgáráé.

És akkor azt olvasom, hogy az UTE vívószakosztálya közleményben adta tudtul, nem támogatja a kiváló újpesti sportember elnökjelöltségét az MVSZ-ben: inkább támogatja a korábbi elnököt, fideszes politikust…

Kubatov, Deutsch és a többiek gyalázatos trónolása után, azokkal együtt tehát újra fideszes politikus lesz (illetve marad) egy országos sportszövetség elnöke. Az ember fájó szívvel gondol a magyar sportéletre, ahogy egykori egyetemeinkre, színházainkra, a Szinház- és Filmművészeti Egyetemre, a Balatonra – az egész elfideszesített országra…

Muszáj volt ezt, UTE? Hiszen hallgathattak volna, az is egyértelmű…

Igaz: végül is tényleg nincs hozzá közöm – ahogy magához a Fidesz elbitorolta országhoz se…

gyorskajálda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük