Zajlik tovább Horváth Csabának, zugló polgármesterének lejáratása, most Hollik István kormányszóvivő közösségi oldalán jelent meg a közelmúltból egy értékesítésre felajánlott címlista a Népszava hirdetési rovatából. A Városi Kurír erről kérdezte Horváth Csaba polgármestert.

Árulnak, vagy nem?

V.K.: Polgármester úr! Mi az igazság? Amit Ön állít, hogy nincs és nem is volt ingatlanértékesítés a kerületben, vagy az, amit Hollik István állít, címlistával fűszerezve?

- Hirdetés -

Horváth: Nem tudom, emlékeznek-e még, amikor a néhai NapTV-ben Lendvai Ildikó a választási kampányban azt mondta, hogy

lassan mondom, hogy a Fidesz is értse: nem lesz gázáremelés.

Ő sem azt értette kijelentése alatt, hogy soha többé nem emelkedik a gáz ára, hanem kormánya stratégiai irányáról szólt. Ugyanez a helyzet itt is. Én arról beszéltem, hogy nem tartozik és nem is tartozott a kerületvezetés stratégiájába az ingatlanértékesítés.

V.K.: Akkor mi az a lista, amire most Hollik hivatkozik és a Népszava többször is közölt?

Horváth: Az előző évi költségvetés után az önkormányzat megbízta a megfelelő cégét ennek a címlistának a közzétételével, amelyen csupa lerobbant, csökkentett értékű ingatlan szerepelt. Ők ezt megrendelték a Népszavánál. Mint az látszik, a listából egyetlen egy darabot sem tudott az önkormányzat értékesíteni, ezért aztán kéthavonta változatlan formában ismételtette.

Horváth Csaba verzióját a megrendelés tényéről megerősítette a Városi Kurírnak Horváth  Gábor, a Népszava főszerkesztője is azzal, hogy az utolsó megrendelés az önkormányzati választás előtt érkezett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét