Péterffy Attila, Pécs új polgármestere: lesz itt rend!

Péterffy Attila, Pécs új polgármestere 10 napja jelentette be, hogy elindította a városi cégek átvilágítását, majd az önkormányzati cégek vezetői után az önkormányzati intézmények vezetőit is arra utasította, hogy takarékoskodjanak.

Az átvilágítással foglalkozó,

kizárólag pécsi ügyvédekből álló csoport vezetője, Bodnár Imre akkor a Szabad Pécsnek azt nyilatkozta:

az ellenőrzés elsősorban a vagyongazdálkodást célozza, arra kíváncsiak, hogy eddig felelősen és a szabályoknak megfelelően történt-e minden: a szerződésekre, beszerzésekre, pályáztatási folyamatokra is rá fognak nézni.

Kedden Péterffy Attila polgármester Facebook-oldalán közölte: az önkormányzati cégek vezetői után az önkormányzati intézmények vezetőit is arra utasította,

hogy egyeztetés és polgármesteri engedély nélkül a szabad előirányzatok terhére ne vállaljanak új kötelezettséget, ne haladják meg a rendelkezésükre álló előirányzatokat, sőt törekedjenek a megtakarítások elérése.

Péterffy megosztotta azt a levelet is,

amelyet elküldött az önkormányzati intézmények vezetőinek. Ebben azt írja:

„Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármestereként utasítom Önt, hogy 2019. október 28. napjától kezdődően a szabad előirányzatok terhére új kötelezettséget kizárólag vis mayor esetén külön polgármesteri engedéllyel vállalhat.

Az év végéig történő napi működés tekintetében megkötött keretkötelezettség-vállalások esetén kiemelt figyelmet fordítsanak arra, hogy a kiadások ne haladják meg a rendelkezésre álló előirányzatokat, sőt megtakarítás elérésére törekedjenek.

Polgármesteri engedély….

A kiemelt előirányzatokon belüli átcsoportosítások is polgármesteri engedélyhez kötöttek.”

Péterffy jelezte azt is: Pécs gazdaságának szempontjából kulcsfontosságú, hogy a város tulajdonában álló önkormányzati cégek és intézmények gazdálkodása átlátható, ellenőrizhető és felelős legyen, és a rendelkezésükre álló pénzt a feladatuk teljesítésére költsék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük