Ausztrália egy góllal legyőzte Dániát

A D csoportban Graham Arnold csapata hatalmas bravúrt hajtott végre, legyőzte Dániát is és készülhet a nyolcaddöntőre, miközben Franciaország egy góllal kikapott Tunéziától.

Az esélyeknek megfeleleően Eriksenék kezdtek aktívabban

Elsősorban Maehle volt aktív a bal oldalon, tíz percet követően már védenie kellett Ryan kapusnak. Innentől viszont alig tudott ellenfele kapuja elé keveredni Dánia, a rendkívül szervezetten védekező ausztrálokkal szemben hiányoztak az átlövések, az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak.

A fordulás után negyedórával aztán a telefonos értesítések formájában érkezett a hidegzuhany: Tunézia vezetést szerzett odaát, így abban a pillanatban továbbjutásra állt. De csupán másodpercekre – dán szögletből ausztrál gól lett, a kiváló kontra Mathew Leckie kiváló befejezésével zárult. Ausztrália ezzel újra nyeregben, Dánia pedig a pokol tornácán érezhette magát.

Az északi válogatottnak csak egy pillanatra villant fel az esély szikrája: Dolberg esése után a játékvezető tizenegyest ítélt, ezzel egyidőben az asszisztens viszont lest jelzett – utóbbinak lett igaza. A tavalyi Európa-bajnokság meglepetéscsapata nem tudta ismételni kiváló teljesítményét, s a csoportutolsóként búcsúzott a tornától.

Tunézia legyőzte a címvédő franciákat, mégis kiesett a világbajnokságról

A mérkőzés elején egyértelműen érződött, hogy a tunéziaiak számára fontosabb a meccs kimenetele, jól kezdtek Karthágó sasai, a 8. percben pedig a vezetést is megszerezték, de a gól les miatt érvénytelen körülmények között született.

A folytatásban is aktívabban játszott Aissa Laidouni csapata, ám ez komoly helyzetekben nem mutatkozott meg. A franciák B-keretükkel egyáltalán nem voltak veszélyesek az ellenfél kapujára, egyetlen lövéssel kísérleteztek az első félidőben, az sem talált kaput, így nagyobb helyzet nélkül vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően Tunézia tovább dominálta az összecsapást, ennek az 58. percben meg is lett az eredménye, Wahbi Khazri révén megszerezte a vezetést a afrikai csapat.

FIFA labdarúgó-világbajnokság

D csoport, 3. forduló

Ausztrália–Dánia 1–0 (0–0)
Katar, Al-vakra, Al Janoub Stadion, 41 232 néző. Vezette: Ghorbal (algériai)
Gól: Beckie (60.)
Ausztrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Hrustic, 89.), Irvine, Mooy, Goodwin (Baccus, a szünetben) – Duke (Maclaren, 82.), McGree (B. Wright, 74.). 
Dánia: Schmeichel – Kristensen (Bah, a szünetben), Andersen, Christensen, Maehle (Cornelius, 69.) – Höjbjerg, Jensen (Damsgaard, 59.) – Skov Olsen (Skov, 69.), Eriksen, Lindström – Braithwaite (Dolberg, 59.).

Tunézia-Franciaország 1-0 (0-0)
al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 43 627 néző. Vezette: Matthew Conger (új-zélandi)
Gól: Wahbi Khazri (58.)
Tunézia: Dahmen –Meriah, Gandri, Talbi – Kesrida, Szkiri, Laidouni, Maalul – Ben Szliman (Abdi, 83.), Kazri (Dzsebali, 60.), Ben Romdan (Saalali, 74.). 
Franciaország: Mandanda – Disasi, Varane (Saliba, 63.), Konaté, Camavinga – Tchouaméni, Y. Fofana (Griezmann, 73.) – Guendouzi (O. Dembélé, 79.), Veretout (Rabiot, 63.) – Kolo Muani, Coman (Mbappé, 63.).

A csoport végeredménye:

  1. Franciaország 7 pont
  2. Ausztrália 6
  3. Tunézia 4
  4. Dánia 1

Forrás: M4 Sport

Marcus Rashford duplázott Wales ellen