A Demokratikus Koalíció idén is eleget tett az Állami Számvevőszék éves ellenőrzése kapcsán eddig kért adatszolgáltatásnak. Annak ellenére, hogy a DK irodája tavaly novemberben teljesen leégett, és a tűzben a teljes könyvelésük, a számláik és a könyvelési szerverük is megsemmisült, igyekeztek minden elégett dokumentumot pótolni – írja bejegyzésében Barkóczi Balázs, a párt szóvivője.

A tűz miatt, voltak pótolhatatlan dokumentumok

Hozzáteszi: ez többségében sikerült, az ÁSZ által első körben bekért iratokat hiánytalanul benyújtották a hatóságnak. Az ÁSZ azonban további adatokat, bizonylatokat, dokumentumokat kért be, amelyek egy részét – könnyedén megjósolható módon – nem tudták pótolni a tűz után.

- Hirdetés -

A sorozatos kérések mellett az ÁSZ teljesen elzárkózott mindenfajta együttműködéstől, még olyan alapvető dolgokban is, mint hogy kiadja számukra a korábban neki megküldött, az ÁSZ rendszerébe elektronikusan feltöltött számláikat és könyvelési adatállományukat, amelyek törvényi kötelességéből adódóan most is a hatóság birtokában vannak.

Ha az állampárt meg akar büntetni valakit, meg is teszi

A Demokratikus Koalíció szerint a pártállam első szabálya, hogy ha az állampárt meg akar büntetni valakit, akkor meg is fogja büntetni – nincs pártatlan vizsgálat, nincs jóhiszeműség és nincs vis maior. Ha az ÁSZ annak ellenére is megbírságolja vagy megbünteti a DK-t, hogy nyilvánvalóan önhibájukon kívül nem tudnak benyújtani pár számlát, azt is a politikai megrendelésre megindított hatósági támadások egyikének fogja az ellenzéki párt tekinteni.

megosztás

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét