A kormány – a szabályokkal ellentétben – társasági adót szabott ki a kisgazdálkodók uniós pályázati pénzére

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy gyorsított eljárással írjon ki pályázatokat a kisgazdálkodóknak az európai uniós vidékfejlesztési program fel nem használt forrásaira – mondta Harangozó Gábor, a szocialisták elnökségi tagja szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Nőtt a vidék leszakadása

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, az uniós pénzek ellenére nőtt a vidék leszakadása, érdemi gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés sehol nem történt.

Harangozó Gábor szerint emellett az is fenyeget, hogy felhasználatlanul maradnak fejlesztési források. Több mint 25 ezer kisgazdálkodó kérte ugyanis pályázata megváltoztatását az államtól, mivel a két évig húzódó bírálati időszakban 30 százalékkal emelkedtek beruházásaik megvalósítási költségei.

Hangsúlyozta, ezeket a változtatásokat egyetlen esetben sem kapták meg a gazdák, aminek eredményeként rengetegen mondanak le az elnyert pályázatokról.

1350 milliárd forintból eddig 450 milliárd forintot fizettek ki

Harangozó Gábor szerint emellett azzal is tovább nehezedett a kisgazdálkodók helyzete hogy a kormány – az uniós pályázati szabályokkal ellentétesen – 9 százalékos társasági adót szabott ki a támogatásokra.

Az MSZP politikusa azt kérte a kormánytól, írja össze, mennyi forrás osztható még ki vidékfejlesztési célokra. Ezzel összefüggésben megjegyezte, az összesen 1350 milliárd forintból eddig 450 milliárd forintot fizettek ki.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.