Az amerikaiak 58 százaléka nagyobb fenyegetést lát a mesterséges intelligenciában (AI), a robotikában és az automatizálásban, mint a bevándorlásban és a kiszervezésben, ha munkájuk elvesztéséről van szó. Szóval jönnek a robotok és a következő évtizedben elveszik a munkájukat.
[mnky_ads id=”10551″]
A Gallup felméréséből ugyanakkor az is látszik, hogy az új technológiáktól inkább a fiatalok, a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők és a demokraták tartanak.

Míg a válaszadók 77 százaléka mondta azt, hogy a gépagy (AI) pozitív hatással lesz az életükre a következő tíz évben, majdnem ugyanennyien gondolták úgy (73%), hogy a mesterséges intelligencia több munkát vesz majd el, mint amennyit létrehoz.
[mnky_ads id=”10552″]
Az adatokból jól látszik: a 35 év alattiak 61 százaléka tart jobban a robotoktól, mint a migránsoktól vagy a munkakiszervezéstől, hasonló az arány a diplomások körében, és a demokratáknál. Az biztos, hogy a mesterséges intelligencia óriási hatással lesz a munkaerő-piacra, mégis beszédes, hogy éppen a technológiával szoros viszonyt ápoló fiatalok aggódnak miatta a legjobban.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Rúdtáncos robotok taroltak a világ legnagyobb technológiai show-ján

[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét