Az Echo TV társbérlője lett a Hír TV – összenő, ami az einstand után összetartozik 0 92

hirtv-echotv

Az Echo TV székházába, az egykori Nap TV zuglói épületébe költözik a Hír TV – értesült a Zoom.hu. Nevük elhallgatását kérő kollégák biztosra veszik, hogy a jelenleg Nyerges Zsolt tulajdonában lévő csatorna Mészáros Lőrincnél fog kikötni, ami azért érdekes, mert Mészárosé a szintén kormány-hű Echo TV is.


A Hír TV bekebelezi az Echo-t?

Folyosói pletyka – azok általában bejönnek – szintjén terjed, hogy az alig prosperáló Echo TV beolvad a visszaszerzett nagytesóba, így erősítve a zászlóshajónak kinevezettet. Meg a blama elkerülése sem akármi, amit a nézettségi adatok mutatnak az Echo TV-nél.

Erre több minden is utal. A csütörtöki híradót is már az Echo munkatársai szerkesztik. Továbbá a Hír TV vezetése azokból az emberekből áll majd, akik 2015-ben a G-nap után távoztak a csatornától és az Echoban kötöttek ki. Több forrásunk arról beszélt, hogy az új vezetést érezhetően a bosszúvágy hajtja, s az elkövetkezendő hónapokban sem lesz feszültségtől mentes a légkör.

-írja a zoom.hu.

Mélytorok

Arról szólnak a portálhoz eljutó értesülések, hogy a Hír TV munkatársait egyenként kérdezik meg, a “hogyan továbbról”, bár a 90 %, akik a maradásra voksolnak sem érezhetik biztonságban magukat. Döntésüket csupán jelzésként értékelik, azután indul a casting. Mivel az alapállás a bosszú, nem sok sikerrel kecsegtetnek az ilyen megmérettetések.

“Tulajdonképpen akik a maradás mellet döntöttek, még nem tartották meg az állásukat, csak lehetőséget kaptak a megszerzésére.”

“Árulók”

A vezető beosztású munkavállalóknak egy fokkal, ha ez lehetséges, még kínosabb a helyzetük, hiszen ők piros posztók a csatornát a G-nap után otthagyó, most diadalittasan visszatérők szemében.

Az új vezetés a Hír TV technikájától is megválik és a milliárdokból fejlesztett Echo TV-s technikai háttérrel dolgoznak tovább. Hogy meddig tart az átmeneti állapot, arról egyelőre nincs információ. Várható, hogy létszámleépítés lesz, ugyanakkor a dolgozók többségét biztos meg akarják tartani, hiszen az Echo személyi állománya erősen foghíjas.


Ami jó volt, az jó lesz?

hvg.hu közben azt írja, az áprilisban megszűnt Magyar Nemzet újraindítását is tervezik a lap alapításának 80. évfordulóján, vagyis augusztus 25-én. Ehhez kapóra jön, hogy Nyerges a lapot kiadó céget is megörökölte egykori oligarchatársától. Azt hallani, hogy ennek ellenére fenntartják a G-napot követően felhúzott Magyar Időket, és a Magyar Hírlap is marad.

(forrás: zoom.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

szunyog

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Éppen mostanság nyírják ki az MTA-t, mondván, semmi szükség a felesleges tudásra, tessék …

pofatlan

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Komolyan gondolom, hogy a gödörnek biztosan van alja, de a Fidesz nap, mint …

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Nagy nézeteltérések nélkül tartottak vitát pénteken este a budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás indulói: …

viking

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A 15 millió forintos óvadék fejében szabadlábra helyezett Jurij C., a Viking Sygn …

Pin It on Pinterest