Gyurcsány Ferenc tágabb összefüggésben, de mégis nagyon tömören fogalmaz HírTv-ügyben. Valóban, a szerdai megszállás sokkal messzebb mutat, mint egy újabb médium behabzsolása. És igen, a győztes mostanság mindent visz, még azt is, amit nem. A kérdés csak az, mire megy vele.

Kinek ártott a HírTV?

A kérdés annál inkább is jogos, mivel a választások megadták a választ: senkinek, legfőképpen a Fidesznek nem. Vajon valóban probléma már a mérsékelten ellenzéki televízió is, vagy csak egyszerűen nem tudnak parancsolni maguknak az új Médászok? Pedig előbb-utóbb majd ők is úgy járnak, mint híres elődjük, az a bizonyos király, aki azt kívánta, bárcsak minden arannyá válna, amihez hozzá ér, és amikor az istenek teljesítették kérését, éhen halt, mert aránnyá vált nem csak az, amit szeretett volna, de még az étele is.

Gyurcsány Ferenc ezt írja közösségi oldalán

“A haza, amit mi értünk alatta, vonaglik. Na, nem a Hír TV miatt. Az csak egy újabb bizonyíték. Az embertelenség miatt. A hőzöngő középszer brutalitása miatt. Megszűnt a finomság, az okos figyelés, annak elismerése, hogy másképp is lehet gondolkodni, látni a világot. Tobzódik az erőszak nyelvben és tettben. A győztes mindent visz, vagy vinni akar.

Dehogy az ellenzék van bajban!

A hazánk van bajban! Végzetes lesz? Ugyan! A macskajankók majd elmennek. Egyszer. Persze nyomorult országot hagynak maguk után, de majd visszabillen az idő és a történelem a maga útjára.
Aki bírja, küzdjön! Azzal, amije maradt. Vagy legalább legyen ember. Amolyan normális. Egy nem normális világban. Ti meg a történelem poklára juttok. Nem lesz bennem sajnálat.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét