Az ellenzéki városok átvilágítása és a rettegő Fidesz - Városi Kurír

Sorting by

×

Az ellenzéki városok átvilágítása és a rettegő Fidesz

Budapesten Karácsony Gergely, Pikó András, Baranyi Krisztina stb., Pécsett Péterffy Attila ellenzéki polgármesterek megválasztásuk után elrendelték az előző, Fidesz korszak ügyeinek jogi átvilágítását. Történtek már feljelentések, a rendőrség vizsgálja az ügyeket, meg is szüntetheti azokat.

Hirdetés

Megy a sulykolás

A központilag irányított Fideszes médiában mást se hallunk, minthogy az ellenzéki polgármesterek tehetetlenek, alkalmatlanok mindenre. Megy a sulykolás. A Fidesz ezzel azt akarja elérni, ha lesz is eredménye az átvilágításoknak, annak nincs jelentősége, mert alkalmatlan, tehetségtelen emberek csak a népet ámítják vele.

A Pécs Aktuál  pl. azt a címet adta a héten megjelent írásának: “Korrupcióval vádolhatja a rendőrséget Pécs polgármestere, mert “sikertelen”, az “átvilágítás”. Ebben leírta, hogy az önkormányzati testületben levőellenzéki pártok 12 pontjuk egyikében követelték a polgármestertől, hogy hozza nyilvánosságra a pécsi cégeknél történt átvilágítások eredményét. Elmondom, hogy polgármester ennek nem tett eleget, hanem azt ecsetelte, hogy a rendőrségi eljárások esetleges megszüntetése után un. pótmagánvádlóként kell fellépnie a sértettnek és magának kell képviselni a vádat a bíróság előtt az ügyészség helyett, ha az nem lesz hajlandó vádat emelni. Ezért nem teregeti ki előre az ügyeket. Erről írja a szerző, hogy az ügyek korrupt intézésével vádolhatja a rendőrséget a pécsi polgármester. Így hergeli a rendőrséget és a népet Péterffy ellen.

Pécs és a Volvo-gate

Pedig  a pécsi Volvo-gate busz beszerzési ügy már a bíróságon van, abban sem a korábbi Fideszes városvezetés tett feljelentést, sőt polgári jogi igénnyel se léptek fel! Az ügyben három vádlott van, a vádirat szerint az első kettő csalt. A pénz, a jogtalan haszon viszont a harmadik cégének számláján jelent meg, kb. 170 millió forint. Akinek a vádirat szerint semmi köze nincs a csalókhoz, semmilyen oksági, ténybeli vagy személyi összefüggést nem állapít meg a vádirat a csaló vádlottak és a harmadik között, aki ki is egyezett az ügyészséggel. Noha az elsőrendű vádlott bejelentette az ügyészségnek, hogy szerinte ő nem bűnös, ha valaki követett el bűncselekményt, az nem ő volt. Leírta, hogy az egész ügyet, amelynek során Pécs városát kb.1 milliárd forint kár érte, valójában Bánki Erik, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, és Csizi Péter fideszes politikusok irányították és terhelő vallomást akar tenni rájuk. A harmadrendű vádlott az első kettőhöz nem kapcsolódik a vádirat szerint. De köthető Bánki Erikhez gazdasági, rokoni kapcsolatokon keresztül, amit a sajtó ki is nyomozott!

Ennek ellenére sem az ügyészség, sem a rendőrség nemhogy gyanúsítottként, hanem tanúként se hallgatta ki ezeket a politikusokat. Ami  felháborító! Ezek után hergel az említett portál Péterffy ellen, hogy nem bízik a rendőrségben, hanem pótmagánvád emelésekre készül az ügyekben. Ez vicc! De a Fidesz szavazók megeszik. Ha vannak még Pécsett. Én már nem sokat ismerek.

ellenzéki, átvilágítás,
illusztráció Városi Kurír

Az ügyészség, néha becsukja a szemét?

A portál hivatkozik cikkében egy meg nem nevezett jogi szakértőre, aki

“meglehetősen kevés esélyt lát, hogy sikeresen bizonyítson valamit az önkormányzat, vagy valamelyik cége, amit egy kiemelt odafigyeléssel kísért, vagyis ügyészi felügyelet mellett lefolytatott rendőrségi nyomozás sem tudott bizonyítani; vagy nem is találtak bűncselekményre utaló jeleket.”

A Volvo-gate ügy is bizonyítja, hogy a Polt által vezetett, “kiemelten odafigyelő” ügyészség bizony időnként becsukja a szemét, ha fideszes politikusok is érintettek az ügyben. Tehát okkal készül Péterffy pótmagánvádak emelésére. Másrészt ezek szerint a parlament sem bízik a rendőrségben, ügyészségben maximálisan, hiszen létrehozta a pótmagánvád jogintézményét, és bevezette a büntetőeljárásba. Ezzel elismerte, hogy ezek a szervek bizony hibázhatnak, sőt nem is kicsit.

FRISS HÍREINK!>>>>>>>>>>>>

A személyes érintettség okán

Nem titok, hiszen a sajtó megírta már, hogy jómagam is tagja vagyok a pécsi, átvilágító ügyvédi csapatnak. Ezért is provokálnak engem mindenféle fideszes, kamu oldalak a facebookon. a portálnak névtelen szakértő nyilatkozott. Én viszont neves szakértő vagyok, (Haha!) és garantálom, hogy a Péterffy féle átvilágításnak van érdemi eredménye. Hiszen 15 ügyben 8 feljelentést adtak már be.

Innen üzenem a 12 pont megfogalmazóinak, hogy aki az ügyek 2021 év eleji nyilvánosságra hozatalát akarja, az szerintem nem sokat ért a jelenlegi politikai helyzetből, vagy a Fidesz által megvett álellenzéki! Mert egyrészt az átvilágítás még nem fejeződött be, ami a járványnak is köszönhető. Másrészt ha lesznek is további feljelentendő ügyek, akkor azokat a 2022-es választás előtt kell Orbánék nyakába zúdítani, nem most! Hogy a nép előtt ne lehessen elmaszatolni, elhallgatni azokat! A Borkai és a Szájer ügy is bizonyítja, hogy egy nagy botrány napok alatt leamortizálhatja a Fidesz amúgy is lopott közpénzen szerzett, mára csökkenő népszerűségét. Ezért rettegnek!

A cikk szerzője,  mint aggódó, független sajtó igyekszik feltüntetni magát. Köztudomású,hogy Kapitány Gergely, mert róla van szó Páva Zsolt fideszes polgármester kommunikációs tanácsadója, értsd kampányfőnöke volt. Majd a szintén pécsi, volt MTI vezérrel, Belénessy Csabával együtt Szegedre exportálták őket, hogy tanácsaikkal verjék meg az önkormányzati választási kampányban Botkát. Nem jött össze, viszont Kapitányt ottani újságírói tevékenysége jutalmaként rágalmazásért elítélte a bíróság jogerősen. Mert valótlant írt Szabó Sándor MSZP-s képviselővel kapcsolatban a Szeged.ma újságban is.

Köztudomású, hogy Kapitány a Pécsi Kommunikációs Kft (korábbi nevén Pécsi Kreatív Központ Kft) ügyvezetője volt a Fidesz alatt Pécsett. A sajtó megírta, hogy a PKK Kft-t szintén megvizsgáltatta Péterffy. Csak nem attól fél Kapitány, hogy az ő tevékenységében is találtak az átvilágító ügyvédek törvénytelenséget? Csak nem ezért akarja előre eljelentékteleníteni, elértékteleníteni az átvilágítás eredményét? Ha törvényesen járt el, akkor nyilván nincs félnivalója. De ha nem, akkor nem kizárhatóan találkozhatunk majd vele is a bíróságon?

Ettől fél ennyire?!

ellenzéki, átvilágítás
illusztráció: V.K.

 

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2021.03.13 - 17:02
  Közvetlen hivatkozás

  Undoritó és erkölcstelen fidesz banda, a bötön mályén a helye mindegyiknek, OV t pedig egy elmegyógyintézeti ágyhoz kötözném élete végéig, mást nem is érdemelnek ezek a patkányok

  Válasz
 • 2021.03.13 - 20:28
  Közvetlen hivatkozás

  A szerző szerint “Másrészt ha lesznek is további feljelentendő ügyek, akkor azokat a 2022-es választás előtt kell Orbánék nyakába zúdítani, nem most!”
  Ez alapján azt kérdezném, mi a CÉLJA a vizsgálatnak? A közvagyon megóvása vagy politikai termékgyártás az ellopott közvagyonról?
  Minden közszolgának (nemcsak a hivatalnoknak, hanem a választott képviselőnek is) esküvel/fogadalommal vállalt kötelessége a rábízott közvagyon óvása. Amíg ezt nem vállalja nem kezdheti meg munkáját. Ezért, ha az ez elleni bűncselekményt észlel (pl. közpénz lopása) kötelessége erről feljelentést tenni az illetékesnél.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.