Connect with us

Bulvár

Az időjárás az ország nagy részére júniust, máshol áprilist ígér + orvosmeteorológia

időjárás,
Megosztás

Kedden is folytatódik a Janus-arcú időjárás, hiszen a kora nyártól a bolondos áprilisig szinte minden időjárásihelyzet előfordul ezen a napon hazánkban .

„Merre és meddig az erre és eddig?”

A felhős tiszántúli tájakon is szakadozik a felhőzet, és ma általában sok napsütés várható a fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett, de utóbbiak elsősorban a Nyugat-Dunántúlon magasabbra tornyosulnak. Ott számíthatunk a legnagyobb számban záporra, akár felhőszakadással is kísért zivatarra, keletebbre kevesebb helyen valószínű csapadékgóc. Délutántól a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél zivataroktól függetlenül is egyre több helyen feltámad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű, azonban a nyugati határvidéken ennél kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet -írta a met.

Orvosmeteorológia

Kedden is marad a fülledt, szórványosan záporokkal zivatarokkal tarkított időjárási helyzet. Az elmúlt és a következő napok változékony időjárása leginkább hangulatunkat befolyásolja, ami elsősorban hangulati labilitásként jelenik meg. A tünetek kialakulásához az alvászavar következményeként jelentkező napközbeni aluszékonyság és ingerlékenység is hozzájárul. Mindezek hatására a reflexek romlanak, ezáltal pedig a közlekedésben a balesetveszély fokozódik. A zivataros területeken a csapadék okozta rossz látási körülmények további kockázat növekedést jelentenek. Ha a hétvégén volán mögé ülnek, közlekedjenek minél körültekintőbben- Eumet.

Ezeket olvasta már?

időjárás

Szerző