Városi Kurír

A napi fontos…

Kerítésen innenKiemelt hírek

Az “illetékes elvtársak” nem tudják honnan szerezte Mészáros a tava körül dekkoló harci járműveket, de a fülük botját sem mozdítják!

meszaros_orban
Hirdetés

Hadházy Ákos plankolta fel, hogy Mészáros Lőrinc bicskei tava partján békésen álldogál két harci jármű. A független képviselő találgatott közösségi oldalán: “Vagy ennyire félnek, vagy szeretnek katonásat játszani…”

Hirdetés
Hirdetés

Május 8-a óta semmi hír….

A nyilvántartásban 4217. helyrajzi számon szereplő tó 2014-ben került Mészáros Lőrinc egyik cégének, a Búzakalász 66 Kft.-nek tulajdonába.

A képek alapján

ezek egyike egy BRDM–2-es páncélozott harci felderítő jármű.

A HVG hetilap egyik ezzel foglalkozó cikkében megszólalt egy katonai szakértő, aki azt mondta,

„bizonyára nem arról van szó, hogy Mészáros úr így védené meg magát az esetleges ellenséges behatolóktól, hanem inkább saját tóparti élményparkot rendez be. Egy ilyen nehéz járművel remekül lehet csapatni a terepen, s közben igazi katonai élményt átélni a szűk ablakok mögött rázkódva.”

De kiderült az is, hogy Mészáros üzlettársa milliárdos üzletet bonyolít a honvédséggel

Ezután kérdezte meg Vadai Ágnes DK-s képviselő Pintér Sándor belügyminisztert és Benkő Tibor honvédelmi minisztert arról, hogy

„mit kerestek harci járművek egy magánbirtokon.”

Pintér azt válaszolta, hogy

„a belügyminiszter által irányított szervek a kérdés tárgyát érintő harcjárműveket nem üzemeltetnek és nem értékesítettek.”

Benkő pedig úgy felelt az írásbeli kérdésre, hogy

„a drónfelvételen látható egyik jármű sem tartozik a Magyar Honvédség kötelékébe, és tőle senki sem vásárolt ilyen eszközöket.”

A csütörtökön megjelent Magyar Narancs hetilap is foglalkozik a témával. A lap cikkében úgy fogalmaz, hogy a megfelelő engedélyek birtokában bárki beszerezhet magának harci járműveket. Ennek a folyamata viszonylag ellenőrzött, de azért vannak hézagok – írták. A Honvédelmi Minisztérium a feleslegessé vált fegyvereket, fegyverzeti szakanyagokat úgynevezett inkurrenciapályázatokon értékesíti. 2013-ban például, még

Hende Csaba minisztersége alatt, összesen 648 millió forintért keltek el többek között helikopterek, repülők, T-72-es harckocsik.

Facebook

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here