Mészáros Lőrinc -Bala- nagy napja: május 15-én kinyithatja balatoni kempingjeit!

“…és , hogy miért Bala? Mert övé a fél Balaton…” – de vissza a remek hírhez: a Balatontourist 10 tagból álló balatoni kempinglánca felkészült a vendégek fogadására….

Kinek fütyül? Hát persze….

A kijárási korlátozások feloldása esetén a cég által üzemeltetett egységek tervezett nyitási időpontja május 15.

– tájékoztatott az MTI megkeresésére Székely Ferenc, a társaság általános igazgatóhelyettese csütörtökön.

Szép remények… és be is jönnek!

Elmondta, hogy a Balatontourist csoport a tavalyi évet változatlan vendégforgalom mellett 10 százalékot meghaladó szállásdíj bevételtöbblettel zárta az előző évhez viszonyítva. Az idén kimagaslóan jó szezonra számított a cég, a foglalások száma márciusig magasabb volt a tavalyinál,

de a járvány közbeszólt.

A leginkább veszélyeztetett senior vendégkör, és a jövedelemkiesést elszenvedő bel- és külföldi vendégek egy része lemondott terveiről, a foglalási előlegek így is elérik a tavalyi április végi érték 85 százalékát.

A járvány miatt a tavalyinál jóval gyengébb, de még elfogadható vendégforgalomra számítanak.

A cég kempinglánca is 10 tagból áll

Ezek felét a társaság maga üzemelteti, a másik felét pedig partnervállalkozások működtetik. A tulajdonos továbbra is az OPUS Global Nyrt., azonban a cégcsoport belső struktúrája változott, január 1-től a Balatontourist csoport tagjai közvetlenül a Hunguest Hotels Zrt. leányvállalatai lettek.

Vagyis…..

A 106 hektárnyi területet birtokló állami Balatontouristot 2017-ben vette át a Mászáros Lőrinc-féle Konzum Nyrt. és és magánszemélyként állandó jellegű üzlettársa és barátja, Jászai Gellért.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük