A városvezető halála miatt tartandó időközi polgármester-választás kampánya már január 6-án indul Hódmezővásárhelyen, de a helyi ellenzék még senkit nem nevezett meg jelöltjeként. A Vásárhely24 információi szerint egy potenciális jelölt dr. Márki-Zay Péter közgazdász lehet.
[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]
A hétgyermekes édesapa nem kívánta az értesülést sem megerősíteni, sem cáfolni. „Valóban érkezett hozzám ilyen megkeresés” – mondta Márki-Zay, aki indulását komoly feltételekhez kötötte. „Pillanatnyilag nem adottak az indulás feltételei, és január elejéig ebben változás sem várható, ezért fölösleges lenne bármit is mondanom” – tette hozzá.

A Vásárhely24 más forrásból úgy értesült, hogy a helyi MSZP és Jobbik alapszervezet is szívesen látná Márki-Zayt közös polgármester-jelöltként. Ezt azonban mindkét párt országos vezetésének támogatnia kell. Kis Andrea, a hódmezővásárhelyi MSZP elnöke csupán annyit közölt: a törvényes határidőn belül meg fogják nevezni a jelöltjüket. A Fidesz-KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán, aki jelenleg a város megbízott polgármestere, korábbi alpolgármester.

(Forrás: Vásárhely24, Népszava)
[mnky_ads id=”3811″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét