Kerítésen innenKiemelt hírek

Az MSZP-Párbeszéd mindenkit arra kér, hogy menjen el szavazni

ujhelyi

Piros lapot kell mutatni Orbán rendszerének – buzdított szavazásra Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje vasárnap Budapesten.

A szocialista kampányfőnök a Parlament előtti Kossuth Lajos téren arra kért mindenkit, menjen el szavazni és válassza az MSZP-Párbeszéd közös listáját.

Ujhelyi István szerint Európának változnia kell, meg kell valósítani a szociális Európát. Ahhoz, hogy Európa balra forduljon, Frans Timmermansnak és az európai szocialistáknak kell nyerniük a választást, ehhez pedig az MSZP-Párbeszéd listájára kell szavazni – érvelt.

Az ellenzéki képviselő azért is kérte az MSZP-Párbeszéd listájának támogatását, hogy Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa, a lista negyedik helyezettje bekerüljön az EP-be.

Vörös vonal

Azt mondta, a Demokratikus Koalíciónak (DK) – barátaiknak – megvan a két mandátuma, Dobrev Klára és Molnár Csaba is EP-képviselő lesz. A mai nap szavazatai azt döntik el, hogy Jávor Benedekből is EP-képviselő lesz-e a következő öt évben – fogalmazott.

Szólt arról is, hogy az MSZP vasárnap „vörös vonalat” üzemeltet, amelyen be lehet jelenteni a választási visszaéléseket.

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje közölte, az unióban csütörtökön megkezdődött szavazásból az látszik, hogy megállt a szélsőjobboldali, euroszkeptikus, populista erők előretörése, a baloldaliak és a zöldek lépnek előre.

A politikus az előző EP-választáshoz képest magasabb, reggeli magyar részvételi adatokat jó jelnek értékelte, szerinte a magyarokat mindennél jobban érdekli, mi történik Európában és Magyarországon.

Álljanak fel foteljükből és menjenek el szavazni! – kérte Jávor Benedek a sajtótájékoztatón.

Tóth Bertalan: Európa maradjon a béke kontinense

MTI/Sóki Tamás

Európa maradjon a béke kontinense, ezért támogatjuk a szociális és környezetbarát Európát, amelyet az MSZP-Párbeszéd közös programjában megfogalmaztunk – mondta újságíróknak Tóth Bertalan, a pártszövetség Európa Parlamenti (EP) listavezetője, miután vasárnap délelőtt leadta szavazatát az EP-választáson, a pécsi 032. szavazókörben.

Az MSZP elnöke hangsúlyozta, a közös lista azt az új baloldali politikát képviseli, amely a szociális ügyekről az európai minimálbérről, minimál-nyugdíjról, a minimál családi pótlékról, valamint a klíma- és környezetvédelemről szól. Hozzátette: ezért szavazott az MSZP-Párbeszéd listájára.

  A baloldali és a zöld erők erősödtek

Közölte az eddigi eredmények azt mutatták Európában, hogy a baloldali és a zöld erők erősödtek.Mint mondta nagyon bízik abban, hogy a magyarországi választásnak is ez lesz a végeredménye.

Álláspontja szerint, csak egy együttműködő szociális és környezetbarát Európa tudja garantálni az EU tagországaiban – köztük a Magyarországon – élők biztos megélhetését és a jövő biztonságát.

LMP-listavezető: akinek van véleménye a klímaváltozásról, menjen el szavazni!

MTI/Szigetváry Zsolt

Az LMP európai parlamenti (EP) választási listavezetője mindenkit szavazásra buzdít, akinek van véleménye arról, hogyan védhető meg a bolygó a klímaváltozástól, hogyan tehető igazságosabbá Európa és hogyan szabadítható meg az EP a nagyvállalatok uralmától.

Vágó Gábor a demokrácia ünnepének nevezte a szavazásokat újságíróknak nyilatkozva, azt követően, hogy vasárnap leadta szavazatát a főváros II. kerületének egyik szavazókörében.

Már csak néhány óra van hátra arra, hogy döntést hozzunk azokról a kérdésekről, amelyek az egész bolygó jövőjét meghatározzák, „most még van lehetőség, hogy megállítsuk a klímaváltozást”.

A célok erős képviselete a szavazók számától függ

Mint mondta, akinek van véleménye, de mégsem megy el szavazni, „az magára vessen a következő öt évben”. Az olyan célkitűzések ugyanis, mint például a tisztességes munkáért tisztességes bért!, csak akkor kapnak erős képviseletet, ha minél többen szavaznak.

Vágó Gábor, aki párjával és kutyájával érkezett a szavazókörhöz, megemlítette azt is: ez az első alkalom, hogy nem szülővárosában, Kecskeméten szavaz. Megjegyezte: sajnálja, hogy most a voksolás után nem tud a kampánystábjával a kedvenc helyükön sörözni, de reményét fejezte ki, hogy a következő sört a társaság már Brüsszelben ihatja meg.

DK: az utolsó pillanatig küzdeni kell

MTI/Mohai Balázs

A választáson való részvételre buzdított mindenkit a DK EP-listavezetője, miután vasárnap leadta szavazatát.

Dobrev Klára, aki férje, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és két gyermekük társaságában szavazott, az újságíróknak azt mondta, az elmúlt években megtanulták, hogy „nincs vége, amíg nincs vége”, az utolsó pillanatig küzdeni kell.

A politikus hangsúlyozta, hogy minden szavazat számít. Dobrev Klára úgy fogalmazott: a felmérések alapján, pártjuknak van a legnagyobb esélye arra, hogy elvegyen még egy mandátumot a Fidesztől, ezért arra biztat mindenkit, hogy voksoljon a Demokratikus Koalícióra.

(Forrás: MTI)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

40% fölött lesz a részvétel, ha így megy tovább! – Piros posztó a piros ing?

About Author

Szólj hozzá!