Az országhoz hasonlóan, a nyugdíjas társadalom is sok szegényre és kevés gazdagra szakadt

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a nyugdíjak kiszámításakor ne csak az inflációt, hanem a bérek változását is vegye figyelembe.

Kilencen havi kétmillió forint fölötti járadékra jogosultak

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy közel 18 ezer ember nyugdíja nem éri el a havi 28 ezer 500 forintot és további közel harmincezren kapnak kevesebbet havi ötvenezer forintnál. Eközben kilencen havi kétmillió forint fölötti járadékra jogosultak. Az országhoz hasonlóan, a nyugdíjas társadalom is sok szegényre és kevés gazdagra szakadt – mondta a politikus.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy megvédi a nyugdíjak értékét, akkor ˜„azt úgy érti, hogy ezen a nyomorúságos szinten fagyasztja be a nyugdíjakat, lehetőleg örökre”.

A DK az európai minimálnyugdíjat garantáló európai egyesült államok tervét képviseli és együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az Országos Nyugdíjas Parlamenttel a nyugdíjszámítás vegyes indexálásának visszaállításáról – hangsúlyozta.

A minimálnyugdíjat legalább a három-négyszeresére kell emelni

A képviselő kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a jelenlegi 28 ezer 500 forintos minimálnyugdíj elfogadhatatlan, azt legalább a három-négyszeresére kell emelni.

Más kérdésre azt felelte, pártja nem kommentálja Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt szavait. Leszögezte, a DK tartja magát az ellenzéki megállapodáshoz, az előválasztás nyertesét fogja támogatni. Hozzátette, ugyanakkor az előválasztás körül egyre nagyobb a zűrzavar, a jelöltek még a lebonyolítás szabályairól sem tudtak megegyezni. Amennyiben az ellenzék győzni akar, akkor ezt a zűrzavart nagyon gyorsan meg kell szüntetni – jelentette ki.

A DK eddig sem nyitotta újra az önkormányzati választásra megkötött kerületi megállapodásokat – felelte egy másik kérdésre.

Gréczy Zsolt tagadta, hogy az MSZP felkérte volna a DK-t, hogy a két párt egyesüljön.

(Forrás: MTI)

Ne engedjék nyomorogni a nyugdíjasokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük