Az óvodás a legjobb biodíszlet?

A politikusok, helyi potentátok továbbra sem tudnak eltekinteni attól, hogy kisgyerekeket, jellemzően óvodásokat használjanak fel biodíszlet gyanánt.

Az elmúlt héten óriási felháborodást váltott ki az a csepregi útátadás, ahol az óvodások a hideg aszfalton, no és egy maréknyi szalmán térdepeltek a politikusok előtt. A magyarázat szerint csak egy szép „hagyományt” a lucázást elevenítették föl, amibe a gonosz ellenzék és a liberális sajtó magyarázta bele, hogy mindezt rosszindulattal a gyerekek ellen tették.

A polgármester szerint ezzel nem volt semmi baj, sőt az óvodások örültek neki. Minek is, drága polgármester úr?

Vlasich Krisztián az országosan hírhedtté vált akció után keményen nekiment a hírt először leközlő Nyugat.hu-nak, akiket helyreigazításra szólított fel, miközben a helyi médium éppen hogy tette a dolgát.

A drága polgármester úr azt már elfelejtette megemlíteni, hogy a csepregi óvodások a „kotyolást” nem csak az útavatáson, de két nappal korábban advent második vasárnapján is előadták, természetesen szintén a hideg kövön és egy marék szalmán térdepelve.

Komáromban új szintre lépett az őrület

Az országos felháborodás után azt gondolná az ember, hogy az önkormányzati politikusok magukba szállnak és tisztes távolságot tartanak a kiskorúaktól. Ám ezt koránt sincs így, a 24 óra Komárom-Esztergom megyei napilap keddi száma Komárom város idei utolsó képviselő-testületi üléséről számol be a 2. oldalon. A tudósításból kiderül, hogy „a képviselő-testület ülése ünnepi karácsonyi előadással ért véget, amelyen először a Kistáltos Óvoda majd a Tóparti Óvoda apróságai adtak műsort a jelenlévőknek. Ezt követően dr. Molnár Attila polgármester áldott karácsonyt, valamint békés, boldog, új esztendőt kívánt valamennyi komárominak”.

Milyen érdekes, eddig a drága jó képviselő urak és hölgyek, polgármesterek és helyetteseik járták körbe az óvodákat és örömmel fényképeztették magukat az apróságok között. Komáromban új szintre lépett az őrület: ott már két ünneplő óvodás csoportot is berendeltek a Városházára!

Természetesen az óvodásoknak semmi keresnivalójuk nem volt ott.

Cikkünket szándékosan mindössze egyetlen komáromi képpel illusztráltuk, míg az önkormányzat természetesen egy „cuki” galériával büszkélkedik a városházi ünnepségről.

Én pedig azt üzenem a komáromi polgármesternek is, hogy

El a kezekkel a gyerekeinktől!

Nem büntetés, műsor – A hideg aszfalton kellett térdelniük az óvodásoknak

One thought on “Az óvodás a legjobb biodíszlet?

  • Ha a gyerekemet egy ilyen retkes kis kocsog hasznalna diszletnek, meg aznap ejszaka ragyujtanam a hazat es aki kijon agyonlonem, bar en nem is vagyok mondjuk ilyen terelheto birka senki, mint ezek a derek fidesz szavazo, penzembol elo szarkupacok.
    De nektek boldog karacsonyt, remelem sok jo jut a fa ala, gazdag nagy kajak, vidam kilatasok :))))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük