Connect with us

Bulvár

Azt mondom tavasz! – A hét időjárása

tavasz
Megosztás

Az elmúlt hónapokban többször kezdtük úgy az időjárás előrejelzésünket, hogy nincs jó hírünk, most viszont, mivel itt a tavasz.

A hét eleje

Hétfőn hajnalban előfordulhat párásság. Napközben a Dunántúl nyugati és déli tájain, valamint az északkeleti határvidéken felhősebb idő a valószínűbb, időszakos, szűrt napsütéssel, míg a középső és délkeleti országrészben tartós napsütés várható, melyet csak mérsékelt felhősödések zavarnak időről-időre. A délkeleti országrészben még élénk lehet a DK-i szél, másutt gyenge marad a légmozgás. Továbbra is kifejezetten enyhe napra lehet készülni, délkeleten lesz a legenyhébb a kora délután. Éjszaka hidegfront éri el az északnyugati országrészt. Ott ÉNY-ira fordul, de még csak kissé élénkül a légmozgás. Alapvetően gyengén felhős, csillagfényes égbolt valószínű, az északi határmegyékben lehetnek felhősödések, illetve abban a térségben elszórtan egy-egy futó zápor is kialakulhat.

Kedden gyenge hidegfront várható. Az ország nyugati, majd este már a középső és keleti térségében is megélénkül az É-i szél. Felhőátvonulásokkal tarkított, változó napsütés mellett elszórtan kialakuló záporok valószínűek. Sőt, elsősorban az északi országrészben, illetve az Alpokalja térségében megvan az esélye zivatar kialakulásának is.

A „középrész”

Szerdán is még hidegfronti hatással számolhatunk. Mérsékelt, délután élénkülő É-i szél ígérkezik. Előreláthatólag délelőtt, a Dunántúl fölött felhős, szürke idő alakul ki, a nyugati határvidéken eső is előfordulhat. A középső és keleti térségben változóan napos-párás, illetve felhős idő a valószínűbb. Elvétve lehet ugyan jelentéktelen zápor, de nem lesz jellemző. Délután nyugaton is naposabbra fordulhat.

 Csütörtökön – már jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalanság mellett – de elgyengülő légmozgásra és változóan napos, időnként, helyenként mérsékelten felhős időre van kilátás.

Weekend

Péntektől – most – D-ire forduló és erősödő szél látszik valószínűbbnek, mellyel ismét enyhébb légtömeg érkezhet térségünkbe. Eleinte a hajnalok hidegebbé válhatnak, de a délutáni órák időjárása enyhének ígérkeznik.

Szombat, vasárnap, egyelőre élénk, erős D-i szél melletti változóan felhős-napos, kifejezetten enyhe idő látszik a legvalószínűbbnek elvétve záporral, de mához egy hétre egy erőteljes ciklon kialakulása körvonalazódik.

(Eumet)

Ezeket olvasta már?

időjárás

Szerző