Connect with us

Bulvár

Most, vagy soha – Spuri a kasszához, nehogy lemaradjon a Rákay-producerelt filmről

Rákaynak a saccolás mellett az általa oly sokat magasztalt magyar nyelv sem az erőssége
Megosztás

Elindult a jegyértékesítés a március 13-i díszbemutató előtt álló, 6.800 milliós állami támogatásból készült Petőfi-filmre, a Most vagy soha!-ra. Ez Rákay első (?) nagyjátékfilmje producerként. Lecsekkoltuk, hogy kéztördelve várják-e a nagy napot a nézők.

Rákay: „Ki szeretné ELSŐK között megnézni a Most vagy soha! című filmet”

Rákay közösségi oldalán napi rendszerességgel számol be a legkülönbözőbb örömhírekről, például:

„Minden magyarországi moziban ott lesz a MOST VAGY SOHA❗SŐT❗A határainkon túl élő magyar testvéreink is láthatják majd a filmet, hiszen megállapodtunk az ottani forgalmazásról is!”

vagy itt a másik:

„Március 15-én a Cinema City mozik – a kérésünkre – 18:48-kor is tartanak vetítést, ezzel is tisztelegve Petőfi Sándor és a Márciusi Ifjak emléke előtt. „

Győzött a kíváncsiság

Pár kattintás a moziműsorban és feketén fehéren kiderült, hogy „ej, ráérünk arra még”:

Néhány fontos infó magától a producertől:

  • Orbán Viktor várhatóan nem lesz ott a díszbemutatón, mert annak az alkotókról kell szólnia. Lesz egy másik vetítés is, oda már mehetnek politikusok és más közéleti szereplők is. Orbán a foci mellett a filmek iránt is érdeklődik, nagyon jókat lehet vele beszélgetni kultúráról, filmről, színházról, történelemről.
  • Petőfi, akárcsak Rákay, a maga korában megosztó személyiség volt. A filmben aktuálpolitikai mondat nincs, a 12 pontból nem lett kihúzva a sajtószabadságról, a cenzúra eltörléséről szóló első pont.
  • Rákay nyolcéves korában olvasta az első Petőfi-verset, a Falu végén kurta kocsmát. Úgy érzi, hogy néhány dologban hasonlítanak. Például van, hogy akkor is fejjel megy a falnak, amikor nem kéne, végtelenségig küzd a maga igazáért, rajong a hazájáért, a magyar történelemért.
  • Rákaynak Elege van abból, hogy a filmek jelentős része görbe tükröt állít a magyarok elé. A Most vagy soha! a reményei szerint olyan közös kulturális pont lesz, mint az 1968-ben készült Egri csillagok. Elégedett lenne azzal, ha a Petőfi-filmre 300 ezer néző váltana jegyet, iskoláscsoportoknak nem terveznek ingyenes vetítést.
  • A film reményei szerint nemzetegyesítő lesz. Ilyen közös ügynek gondolja a pedofília elleni harcot, a gyermekek védelmét. Vagy a határok megvédését, ne jöhessenek Magyarországra tömegek ellenőrzés nélkül. De közös, büszkeségre ad okot a vízipóló-válogatott sikeres szereplése vagy Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díja. (forrás)

Adjunk esélyt, kiderül….

Előlegként:

Csak úgy….

2021 októberében írtuk: új innovációs ötlet lehet a regnáló kommunikátorainál a busszal utaztatás. Arról beszámoltunk, hogy az innováció első eleme az egynapos ingyenes utak szervezése volt a “Békemenet” nevű “civil” rendezvényre. A sikeren felbuzdulva, vagy csak úgy, a maguk kútfejéből pattant ki, hogy az elementális érdeklődés közepette, ami az év magyar sikerfilmjét övezi, beindítsák a buszoztatást is. Dübörög az „Elk*rtuk Tours”! Noha a film producere, Kálomista Gábor hetek óta minden lehetséges felületen arról beszél, hogy valakik meg akarják akadályozni filmje sikerét a mozipénztáraknál, és szerinte ennek érdekében tesz például lépéseket a budapesti önkormányzat is (akiknek természetesen semmilyen hatásuk nincs a mozik játszási rendjére), valójában úgy tűnik, mégsem a lehető legtöbb eladható jegyre törekednek a film létrehozói.

(Nem éppen) kuriózum

Kistarcsán nem egyszerűen ingyenes vetítés lesz, hanem Vécsey László helyi fideszes képviselő szervezésében a Békemenetre különbusszal utazókat fogják még a moziba is elvinni, hogy a filmet megnézzék:

„Hallod-e Lacika, te, Gyerünk a moziba be, Tudok egy olyan mozit, hogy valami csuda.” Kedves Barátom! Tisztelettel meghívom 2021.október 23-án 18:00 órára az ELK*RTUK című film ingyenes vetítésére! helyszín: Kistarcsa Sportcsarnok, Ifjúság tér 3

Nézzük meg együtt a Békemenet után. A busz, amivel utazunk megáll. Kistarcsán, megvár minket és a film után visszavisz oda, aholfelszálltunk. A film megtekintése ingyenes, de regisztráció köteles.

Regisztrálni 2021.10.22. délelőtt 10 óráig lehet ezen a mailcímen (vecseylaszlo@fidesz.hu) válaszüzenetben úgy, hogy megküldi a nevét és azt, melyik időpontra szeretne jönni. Ha egy családból többen érkeznek, elég 1 regisztráció felsorolva az érkezőket. Időpontfoglalás regisztrációs sorrendben, helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Mivel a vetítésre zárt térben kerül sor, védettségi igazolvány felmutatása szükséges a belépéshez. Tisztelettel: Vécsey László országgyűlési képviselő”

Frissítés: van ott még pénz!

Rákay közösségi oldalán szolgáltatta a bizonyítékot arra, hogy reklámra sem sajnálja az Ön pénzét:

„Lesz még más intézkedés is egyébként, amire szintén számítok, hogy szétszednek majd miatta, de azt szeretném, hogyha lábon maradnánk.

 

 

Szerző