Franklin jó előre szólt, de mi elcsesztük — Lapzsemle

Demokráciában élni nem könnyű. A szabadságot újra meg újra meg kell védeni. Van, akinek sikerül is… Heti lapzsemle. Undor Nekünk,

Tovább

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen. A filmek

Tovább

Ismét telibe talál a régi Lenin-vicc

Egyre többször emlegetjük Vlagyimir Iljics jóságos gesztusát, amellyel a vicc szerint visszaadta az elpattant a labdát a csintalan gyerekeknek. Pedig agyon is lövethette volna a kölyköket! – így szólt a régi poén. Az általános hálálkodás, amellyel a most elhunyt Andy Vajna http://varosikurir.hu/elhunyt-andy-vajna/ eredményeit dicsérik a – 2010-es, 2011-es aggodalmak ellenére – mégiscsak elkészült filmekért, erősen emlékeztet a régi időkre.

Tovább

Új magyar népmesék készülnek NER-szájízre – óvodások, hazafiságra fel!

Ez még nem a mese része, ez a valóság 2018-ban Magyarországon. Közös pénzünkből az EMMI pályázatán nyertesként kikerülő szerencsések 9 perces mesefilmet forgathatnak óvodásoknak szánt “műalkotásokat”, amivel ösztönözni szándékoznak a “hazafi énjüket”.

Tovább

A nap, amikor Orbán fordítva sül el …..

Az megvan még – nem csodálnánk, ha elfeledték volna az elmúlt napok viharában – hogy nemzeti kormányunk 6 milliárd – azaz: 6.000 millió – közforintból nem a hajléktalanoknak segített átvészelni a nehéz élethelyzetet, hanem többek között kampányfilmet csináltattak a maguk örömére?

Tovább