Balog még miniszterként több mint 4 milliárdot osztott ki bónuszként az Emmiben

Több mint kétezer emberét jutalmazhatta meg Balog Zoltán még az emberi erőforrások minisztereként a választás előtt. Fejenként átlagosan 2 millió forint volt a bónusz.

24.hu közérdekű adatigénylésére válaszul árulta el az Emmi, hogy összesen 4,268 milliárd forint bónuszt kaptak a tárca dolgozói az uniós támogatások lehívásának felgyorsításáért.

A Balog Zoltán vezette minisztérium a lehívásban dolgozó munkatársakat komoly bónusszal, száz százalékos teljesítés után pedig két évnyi munkabérnek megfelelő jutalommal motiválta.

Balog Zoltánék ezzel lekörözték a Lázár János vezette Miniszterelnökséget

Ott ugyanis „csak” 642 dolgozót jutalmaztak, összesen 1,3 milliárd értékben. Igaz, Lázáréktól csak az első etap teljesítéséről kapott a lap adatokat, és az arra az időszakra kifizetett 1,3 milliárd forintból fejenként átlagosan kétmillió forintos bónusz jött ki. Míg Balogéknál az egész éves teljesítményre fizettek átlagosan bő 2 millió forint jutalmat.

A nemzetgazdasági tárca egyelőre nem válaszolt a 24.hu kérdéseire, 15 nappal meghosszabbította a válaszadási határidőt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pedig egyáltalán nem reagált megkeresésünkre. Így nem tudhattuk meg, pontosan mennyi bónuszt fizettek ki, és hány dolgozójuk kapott pluszpénzt. De ha a négy minisztériumban csak a legszerényebb támogatástömeget menedzselő emberminisztérium bő 4 milliárdjához hasonló apanázst osztottak fel a dolgozóik között, akkor is 16 milliárd forint összjutalomnál tartanánk.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Ön szerint mi a legnagyobb büszkesége Balog Zoltánnak?

Kétmilliós jutalmakat osztogattak Lázár dolgozóinak uniós pénzből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük