Vastagh-Bárándy-Forgács-ex igazságügy-miniszteri triumvirátus megmutatta Varga Juditnak, merre van az előre!

Bárándy Péter, Forgács Imre és Vastagh Pál korábbi igazságügyi miniszter közös nyilatkozatban „tette helyre” Varga Judit jelenlegi igazságügyi minisztert.

Orrkoppintás

Varga valótlanul állította a Facebook-bejegyzésében, hogy az Európai Bizottság által szeptember 30-án közzétett, Magyarországról szóló jogállamisági jelentés csak a „sorosista” civil szervezetek véleményére támaszkodik.

Ezzel szemben, a dokumentum tárgyilagos és szakmai szempontból megalapozott

– szögezi le a nyilatkozat.

„Az Európai Bizottság 2020. szeptember 30-án közzétett, Magyarországról szóló jogállamisági jelentését tárgyilagosnak és szakmai szempontból megalapozottnak tartjuk.

A jelenlegi kormányt súlyosan elmarasztaló állítások mintegy 70 idézett forrás és 40 hivatalos konzultáció figyelembevételével készültek.

 

varga

A dokumentum készítői – több mint 60 hatályos magyar jogszabály, valamint alkotmánybírósági és kúriai döntések feldolgozása mellett – a magyar kormányszervek véleményét is kikérték. A hivatkozások között az Európai Unió Bíróságának ítéletei, az Európai Parlament, az Európa Tanács Velencei Bizottsága és tucatnyi más európai intézmény – bárki által megismerhető – állásfoglalásai is szerepelnek. Ezért a magyar igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében valótlanul állította, hogy a dokumentum csak a „sorosista” civil szervezetek véleményére támaszkodik.

Megítélésünk szerint, az ország további lejáratása az európai közvélemény előtt, hogy a kormány – a tények cáfolata helyett – kizárólag politikai vádaskodással foglalkozik.”

koronavírus

2 hozzászólás

 • 2020.10.03 - 00:19
  Közvetlen hivatkozás

  Harom komoly, felelos jogasz, alkotmanyjogasz …. Nemcsak ezzel kene foglalkozniuk, hanem tessek mar vegre az asztalt raboritani orbanra es a sleppjere, hogy gyalazatosan kezeltek a Magyar Alkotmanyt, es egy nemletezo torvenykonyv, az alapkatyvasz alapjan vegetaltatjak az orszagot, es hogy ez mennyire fenntarthatatlan allapot! Keretik mar jobban odafigyelni!

  Válasz
 • 2021.06.02 - 09:25
  Közvetlen hivatkozás

  Erről a Varga Juditról nagyon rossz szakmai véleményem van, mert nem tudja a jogállam definícióját, és mindig csak okvetetlenkedik..Egyszer elfogtam egy hazugságán,amikor az ellenzéket akarta bemártani, azonnal reagáltam rá feléje.Az interneten megtaláltam a jogállam ismérveit, lementettem és azóta tudom ezt a vezetőt ellenőrizni.Nem gondoltam 90-ben a rendszerváltáskor, hogy 30 év után nekem kell nyugdíjasként ezt a Varga Juditot ellenőrizni. Sajnos nem mutat jó példát a fiataloknak, ő is beleesett a Fidesz érdek szövetségébe, pedig lehet, hogy tehetséges, csak ellaposodik a sok karrierista között, egyenlőre többet politizál, mint szakmailag dolgozna, ez neki is káros, mert amíg ez a kormány gyáva és nem vállal felelősséget semmiért, helyette az ellenzéket ekézi, addig a megtámadott ellenzék meg sokat tanul, mert fel kell készülnie egy erőszakos Fideszre. Még a nyugdíjasnak is keresni kell az igazságot.A gond az, hogy nem kapunk meg fontos adatokat, bíróságon kell utána járni, hogy tájékozottak legyünk.Annyi észnek lennie kellene a Fideszben, hogy ha már sokat lopunk, visszaélünk az EU-s támogatásokkal, akkor a népet azért nem bántom verbális hideg háborúval,ami elszívja az alkotó energiát.Annyit lehet tenni, hogy tanulni a gondokból, ok-okozat törvénye által helyre lehet tenni a káoszt,ami most van.A Fidesz fiatalok is veszítenek, mert nincs idejük a szakmát gyakorolni, mindig csak az ellenzéket kell övön aluli ütésekkel támadni, azalatt nem tudnak tanulni, haladni, még mi nyugdíjasok is többet tudunk náluk, mert mi forgatjuk a szakmai, politikai könyveket a tisztánlátás végett.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük