Vastagh-Bárándy-Forgács-ex igazságügy-miniszteri triumvirátus megmutatta Varga Juditnak, merre van az előre!

Bárándy Péter, Forgács Imre és Vastagh Pál korábbi igazságügyi miniszter közös nyilatkozatban „tette helyre” Varga Judit jelenlegi igazságügyi minisztert.

Orrkoppintás

Varga valótlanul állította a Facebook-bejegyzésében, hogy az Európai Bizottság által szeptember 30-án közzétett, Magyarországról szóló jogállamisági jelentés csak a „sorosista” civil szervezetek véleményére támaszkodik.

Ezzel szemben, a dokumentum tárgyilagos és szakmai szempontból megalapozott

– szögezi le a nyilatkozat.

„Az Európai Bizottság 2020. szeptember 30-án közzétett, Magyarországról szóló jogállamisági jelentését tárgyilagosnak és szakmai szempontból megalapozottnak tartjuk.

A jelenlegi kormányt súlyosan elmarasztaló állítások mintegy 70 idézett forrás és 40 hivatalos konzultáció figyelembevételével készültek.

 

varga

A dokumentum készítői – több mint 60 hatályos magyar jogszabály, valamint alkotmánybírósági és kúriai döntések feldolgozása mellett – a magyar kormányszervek véleményét is kikérték. A hivatkozások között az Európai Unió Bíróságának ítéletei, az Európai Parlament, az Európa Tanács Velencei Bizottsága és tucatnyi más európai intézmény – bárki által megismerhető – állásfoglalásai is szerepelnek. Ezért a magyar igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében valótlanul állította, hogy a dokumentum csak a „sorosista” civil szervezetek véleményére támaszkodik.

Megítélésünk szerint, az ország további lejáratása az európai közvélemény előtt, hogy a kormány – a tények cáfolata helyett – kizárólag politikai vádaskodással foglalkozik.”

koronavírus

Egy hozzászólás itt: “Vastagh-Bárándy-Forgács-ex igazságügy-miniszteri triumvirátus megmutatta Varga Juditnak, merre van az előre!

  • Avatar
    2020.10.03 - 00:19
    Közvetlen hivatkozás

    Harom komoly, felelos jogasz, alkotmanyjogasz …. Nemcsak ezzel kene foglalkozniuk, hanem tessek mar vegre az asztalt raboritani orbanra es a sleppjere, hogy gyalazatosan kezeltek a Magyar Alkotmanyt, es egy nemletezo torvenykonyv, az alapkatyvasz alapjan vegetaltatjak az orszagot, es hogy ez mennyire fenntarthatatlan allapot! Keretik mar jobban odafigyelni!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük