BlogbazárBudapesti hétköznapok

Baranyi Krisztina: jaj Istenem, mit vétettem én a DK-nak…?

Baranyi Krisztina: jaj Istenem, mit vétettem én a DK-nak...?

Múlt héten összekülönbözött Baranyi és a képviselő-testület ellenzéki többségét alkotó képviselők a helyi újság főszerkesztője, Vágvölgyi B. András kirúgása miatt. Baranyi javaslatot tett arra a héten, hogy a korábban Majtényi László által vezetett szakmai bizottság javaslata alapján kiválasztott főszerkesztőt Baranyi szerint „átlátszó ürüggyel” kirúgó cégvezetőt, Hagymási Zoltánt mentse fel a testület, Vágvölgyi B. András pedig kerüljön vissza a helyére.

„Polgármesteri vétót emelek azok ellen a döntések ellen, amelyek bedarálják és pártkifizető hellyé teszik a ferencvárosi független médiát”

– írta pénteki posztjában Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere. Szombaton reggel újabb poszt jelent meg a polgármester közösségi oldalán egy hasonlóan visszaélés-gyanús esetről.

Új hét, új eset….

Jaj Istenem, mit vétettem én a DK-nak, hogy még a bitcoin bányászat miatt lemondott politikusukat is idehozták a nyakamra?!

Mit vétettem az Mszp-s cégvezetőnek, hogy mindezt a hátam mögött intézte és a Képviselő-testületi ülésen, a fideszes frakcióvezetőtől kellett megtudnom, hogy az Önkormányzat cégénél kapott pénzügyi vezetői (❗) állást Borka-Szász Tamás, a DK bitcoin bányászattal meggyanúsított korábbi VII. kerületi képviselője, aki az eset nyilvánosságra kerülése után lemondott mandátumáról.

A frakciók alkuja nyomán, a kerület köztisztaságáért felelős cég igazgatója nem rég egy olyan helyi MSZP-káder lett, aki ugyan rendkívül joviális munkaerő, de sem a tapasztalata, sem a végzettsége nem predesztinálná a pozícióra.

Ő úgy gondolta, hogy nem kell arról a városvezetést tájékoztatnia,

hogy már áprilisban a cég pénzügyi vezetőjének a bitcoin bányászatról elhíresült DK képviselőt alkalmazta.

Visszatérően tapasztalom, hogy a Képviselő-testület demokratikus oldalán ülők közül többen az önkormányzati pozíciókat nem alkalmasság, rátermettség alapján döntik el, hanem különböző alkuk útján a pártjaikban és környékén lévőket fizetik ki velük.

Úgy tűnik, Ferencvárosban már a sokat pletykált DK-MSZP összeolvadás is megvalósult, Kálmán Olga férjét és a bitcoinost is a helyi MSZP intézte nekünk.

Pedig 12 év – és sajnos még ki tudja meddig folytatódó – orbánizmus után

különösen nagy felelősségük lenne azokat az értékekeket képviselni, amiért a választóink ránk szavaztak. Vannak olyan próbálkozások, amiket meg tudok akadályozni.

Ilyen volt pl. Gréczy Zsolt ideejtőernyőztetésének terve, és talán ilyen Hoffmann Györgynek, Kálmán Olga férjének kinevezése is.

És előfordul, hogy tehetetlen vagyok. Bár a képviselőkkel közösen ezeket az ügyeket is meg tudnánk oldani. Az ügyről az ATV reggeli műsorában beszéltem részletesen.”

Kapcsolódó

About Author

Szólj hozzá!