Ezt tényleg nem hiszem el, amint megkapargatok valamit az úgynevezett “kormányzás” háza táján, a nyakamba dől egy rakat hazugság. Mai történetem: emlékeznek a hétezer fős “bürokráciacsökkentés” címszó alatt behazudott kormányzati kirúgásokra?

Hónapok óta próbálom kinyomozni, ki döntött és milyen érvek alapján például a maradék zöld terület kicsinálásáról. Most kaptam egy levelet és egyértelműen lelepleződött, hogy Gulyás Gergely és Rogán Antal úgynevezett miniszterek kormányzás helyett valami nagyon zavaros társasjátékot játszanak egymás háta mögött – írta Szél Bernadett közösségi oldalán.

Mondom a történetet….

0. lépés: Azt próbálom kideríteni, hogy mégis ki és milyen szempontok alapján döntött a közel 7 ezer fős létszámcsökkentésről, amit tavaly 2 nap alatt zavartak le a minisztériumokban és a háttérintézményeknél.

1. lépés: Közérdekű Gulyáshoz, mert a kormányzati létszám kérdése elvileg hozzájuk tartozik. A Miniszterelnökség azt válaszolta, ők nem adatkezelők. Csodás, megyünk tovább.

2. lépés: A NAIH-hoz fordultam, mire Péterfalvi (vissza)fordult Gulyáshoz, leveleztek és utána a NAIH megírta nekem, hogy, mutatom lent és idézem is: “A Miniszterelnökség válaszában továbbá előadta, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda készítette elő döntéshozatalra a közigazgatás modernizációja érdekében szükséges intézkedésekről szóló 1535/2018 (X. 29.) Korm. határozatot.”
Magyarul Gulyás azt mondta Péterfalvinak, hogy Rogán Antal propagandaminisztériumában döntöttek arról, melyik tárcától hány embert rúgnak ki. Sajátos. Úgy döntöttem, elmegyek akkor Rogánékhoz, hogy végre-valahára megkapjuk az információt.

3. lépés: Irány tehát Rogán, NAIH-válasszal a zsebben. Rogán erre ma visszaírja nekem, hogy hagyjam békén őket — nem adatkezelők.

Ez lenne a kormányzás?

Ez sokkal inkább valami őrült társasjáték a magyar adófizetők pénzén, ahol miniszterek egymás háta mögött egymással szórakoznak, az ellenzéknek meg az a feladata, hogy kitalálja, épp melyik botrányos ügyükben épp melyik hazudik nagyobbat. És mindeközben azt hiszik, hogy nem rakom össze ezt az egészet és egy ilyen fontos ügyben félbehagyom a munkát és elhiszem, hogy az egész kormányban NINCS FELELŐSE egy hétezer fős leépítsenek, például a maradék zöld terület kicsinálásának?!

A tegnapi váratlan létszámstopról szóló hír is azt mutatja, össze-vissza kapkod a kormány, koncepció nélkül ráncigálja a közigazgatást, hivatásszerűen küldik el az embereket, hirdetnek létszámstopot, majd oldják fel, hogy aztán újra befagyasszák a létszámot. Ez megy itt és vegyék tudomásul, látni akarom és meg akarom mutatni Önöknek, hogy születnek ezek a mindannyiunk életére kiható döntések.

Emlékeznek a tegnapi blogomra, ahol kiderítettem, hogy három ügyintéző marad több százezer külföldön dolgozó magyar ügyeire és az emberek nem jutnak hozzá a családi pótlékhoz? Az ilyen összeomló közigazgatást pont az ilyen felelőtlen döntések idézik elő. Meg a gyerekesen hazudozó miniszter-szerűségek. Elegem van a hazudozásaikból. Folytatás következik — minden értelemben!

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sok igazsága van a Szélnek, csak kár hogy eladta magát a volt lmp. góré hazugságaihoz, és így sokak számára mára hiteltelen lett ő is, pedig kár érte .

  2. Fel nem foghatom épp ésszel, hogy miért kell annyi fizetés nekik politikusoknak. Nekik az lenne a dolguk hogy a nép javát szolgálják, SZOLGÁLJÁK, nem kirabolni a saját hazájukat. Golyót az összesnek a következő majd tudni fogja mihez tartsa magát!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét