Bauer Tamás: Botrányos

Niedermüller Péter néhány nappal ezelőtti kijelentése az ATV A nap híre című műsorában, ahogy „rémisztő képződménynek” nevezte azt az emberideált, amely a kormánypárti és kormányközeli retorikában nap mint nap megjelenik, s csak a fehér, keresztény férfiembert – én még hozzátenném: aktív, egészséges férfiembert – fogadja el, és kirekeszti a más etnikumúakat, más vallásúakat, kevésbé szerencsés sorsúakat, öregeket és nőket, szerintem teljesen rendben van, helytálló módon jellemzi azt, amit jellemezni kívánt, és amit jellemezni is kell.

Nem látok ebben semmi kivetnivalót, botrányosat pedig végképp nem,

Niedermüller igazat mondott, s ezt egy politikai vitaműsorban tette, ahova az ilyen kijelentés való. Hogy Bayer Zsolt emiatt tüntetést szervez az erzsébetvárosi önkormányzat épületéhez, ahol Niedermüller polgármesterként dolgozik, vagy, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója ezen háborog, azon sincs mit meglepődni, összhangban van ezeknek az uraknak egész tevékenységével, múltjukkal, jelenükkel és jövőjükkel.

Ami szerintem botrányos, az szerintem az,

hogy Rónai Egon, aki interjúiban mindenkivel beszélgetve feltűnően megértő, mondhatni empatikus, és ezt sajátos médiapózzá fejlesztette, ezúttal nem volt hajlandó megérteni, hogy mit is mondott Niedermüller, és bocsánatkérést várt volna el tőle az Egyenes Beszédben.

És botrányos az is, hogy Kárász Róbert a másnap reggeli adásban, Niedermüller távollétében mindenféle magyarázat nélkül, mintegy magától értetődően botrányosnak nevezte Niedermüller kijelentését, és így kért róla állásfoglalást az adásban jelen levő más politikusoktól. Ez igen, ez valóban botrányos.

Forrás

“Megszólalt” a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) is megszólalt Niedermüller Péter kijelentése miatt. Az MKPK arról írt: a „tagjait megdöbbentette, hogy 2020-ban Magyarországon keresztény embereket bélyegeznek meg a hitük miatt”.

2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt, ahogyan ez a napokban egy választott tisztségviselő részéről elhangozhatott.

DK reakció

Politikusuk „éppen arról beszélt, hogy a Fidesz világképe – amely sok egyezést mutat a nacionalista gondolkodásmóddal – a kirekesztésről, ellenségkép-gyártásról és rasszizmusról szól, és ennek a világnézetnek az eredménye lehet az, hogy végül nem maradnak mások, akiket ne rekesztene ki a társadalom, csak a fehér, heteroszexuális férfiak.”

 

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.01.29 - 20:03
  Közvetlen hivatkozás

  IGAZA VAN NIEDERMÜLLERNEK ,A FIDESZ TÍZ ÉVE MÁST SEM CSINÁL,MINT ELLENSÉGKÉPEKET GYÁRT. ÉS GONDOLJUNK CSAK BELE,HÁNY NÉPEN VÁNDOROLTUNK MÁR ÁT, VOLT TATÁRJÁRÁS,OSZTRÁK150 ÉVIG TÖRÖK. SAJNOS A MÉRGÜNK ÉS FELHÁBORODÁSUNK NEM JUT EL ODA AHOVA KÉNE. A MOCSKOSSZÁJÚ BAYER AZ ETALON A FIDESZBEN. A SOKSZÍNÜSÉG A FEJLŐDÉS ÚTJA,KÜLÖMBEN BELTENYÉSZTETT EMBEREK LESZÜNK.

  Válasz
 • Avatar
  2020.01.30 - 21:15
  Közvetlen hivatkozás

  hajdu ilona minden szavával egyetértek!
  minden értelemben felfogtam niedermüller péter filozófiáját. sajnálom, h. a nép, az istenadta nép ennyire tudatlan.
  minden jót, sok sikert kívánok a polgármester úrnak. ne vegye fel a falka üvöltését!
  amúgy a papok ne avatkozzanak bele világi dolgokba!!
  újra kellene indítani az un. foxi maxi tanfolyamokat. volt abban valami ráció!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük