Bauer Tamás: Jelentés a csőszkunyhóból

Ha valaki kitalálja, hogy valakit megvádolnak azzal, hogy árt a népnek, az országnak, nemzetnek, akkor vagy Sorosról beszélnek, vagy egy Duna-menti csőszkunyhóról.

Rólam most azt találta ki a Ripost meg a TV2, és átvette a kiváló 888,

hogy én vezénylem a Momentumot. Meglesték, hogy ott voltam szombat délután a Momentum évértékelőjén az Európa-hajón, a táskámból húztam elő anyagokat és adtam oda a momentumosoknak, és szemkontaktusban voltam a rendezvény közben Fekete-Győr Andrással és Cseh Katkával, és bólintottam, ha megfelelőnek találtam, amit mondtak.

Be kell vallanom, hogy nemcsak a Momentumot irányítom,

hiszen voltam már többször Párbeszéd-rendezvényen, MSZP-rendezvényen, sőt, amíg volt, Együtt-rendezvényen is, ott voltam a tüntetéseiken. Nem is beszélve a DK-ról, hiszen Gyurcsány Ferenccel is sokszor volt már szemkontaktusom, amikor őt hallgattam a DK valamely rendezvényén. Én lennék ezek szerint a fiók-Soros? Hát nem nevetséges?

Valójában arról van szó,

hogy annak idején, amikor a Momentum egy olimpiai népszavazásért gyűjtötte az aláírásokat Budapest csomópontjain, jelentkeztem náluk, és részt vettem a gyűjtésben Budapest csomópontjain. Akkor ismertem meg Cseh Katkát, Fekete-Győr Andrást és több nagyszerű fiatal politikust. A Párbeszéd vezetőit is személyesen ismerem, baráti kapcsolatban vagyok velük. Mindkét „fiatal” pártnál rajta vagyok azok listáján, akiket meghívnak nyilvános rendezvényeikre. Ahogy az MSZP listáján is rajta vagyok. Miközben alapító tagja vagyok a DK-nak, kapcsolatban vagyok több demokratikus párt politikusaival.

Beleszólásom természetesen egyikük politikai döntéseibe sincs,

azokat velem nem egyeztetik, csak utólag szerzek róluk tudomást. A legtöbb fontos kérdésben egyetértünk, miközben vannak olyan fontos dolgok is, amiben nem értek velük egyet. Ha van rá mód, és érdekli őket, ezt is megírom nekik. Megírom, mert tiszteletben tartom, hogy az első vonalbeli pártvezetők idejébe nem fér bele, hogy leüljenek hosszasan vitatkozni velem, az idős politikai gondolkodóval, aki nem tölt be semmiféle pozíciót sem saját pártjában, sem másutt a mai magyar politikában. A legtöbbjüknek még a telefonszámát sem ismerem. Ennyi. A Momentum rendezvényén ki sem nyitottam a táskámat, amelyben semmiféle „anyag” nem volt, csak az És, a Magyar Narancs, a HVG és a napi bevásárlás.

Forrás

Gyilkos irónia a javából

A fentiekhez szólt hozzá Kálmán László nyelvész-közíró is:

“Mindig idegenkedtem attól, amikor valaki a fasiszta “sajtó” agyrémeit viccesnek találta, én az alaptermészetem miatt mindig véresen komolyan veszem őket. De azt még én se tudtam röhögés nélkül megállni, hogy szerintük Bauer Tamás vezényelte az egész Momentum-évértékelőt, amit az bizonyít, hogy hátul ült (hogy mindent jól belásson), hogy a felszólalók “keresték a tekintetét”, mire ő sokszor “egyetértően bólintott”, és ami a fő: hogy Cseh Katalin még véletlenül se fordította felé a kamerát. Akkor most már elárulom, hogy Bauert meg igazából én vezényeltem, amit az bizonyít a legjobban, hogy direkt a helyszín környékére se mentem, és Bauerrel már egy ideje nem kommunikáltam.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük