Bayer-Kocsis duó arról elmélkedett, hogy miként kéne megregulázni az ellenzéki képviselőket

Szép, demokratikus gondolat! De miért állnának meg a képviselőinknél, ha lecsoroghatnak hozzánk is? Elvégre minket képviselnek, azaz helyettünk, a nevünkben teszik, amit tesznek, vagyis továbbvíve a mély gondolatot: “fizikai erőszakoljuk” meg egymást?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy héttel ezelőtti parlamenti akcióját elemezte vasárnapi esti show műsorában Bayer Zsolt és Kocsis Máté, fideszes frakcióvezető.

Bayer Zsolt:

Provokatív lesz az első kérdésem: hogy lehet ezt kibírni úgy, hogy az ember nem… ragadtatja el magát… mondjuk akár a fizikai erőszakig? És ezt most nem tréfából kérdezem, halálosan komolyan. Isteni szerencse, hogy én nem vagyok parlamenti képviselő, mert valószínűleg nekem nem menne.

Kocsis Máté:

Nagyon nehéz és egyre nehezebb, ez nem titok. A kérdés nem provokatív egyébként, hanem teljesen életszerű, mert az életszerűség azt diktálná, hogy akkor ez következzen, amit mondasz. Két dolog sarkall minket önuralomra mindig: az egyik az, hogy mégiscsak a magyar országgyűlés épületében vagyunk, a nemzet templomában, amit lehet, hogy a velünk szemben ülők nem tartanak tiszteletben, de mi tiszteletben tartjuk. A másik pedig az, ami nem a tisztelet megfontolása okán, hanem a politikai megfontolás okán fogalmazódik meg: hogy pont ez a céljuk. Tehát ők akkor jutnak majd el a céljukig, amikor a legdurvább, legalávalóbb, leggusztustalanabb, legízléstelenebb provokációk nyomán egyszer csak 133 képviselő föláll – egyébként joggal tenné, egyébként most már lassan úgy érzem, hogy joggal tenné – és így rendezné el a sérelmét. Ekkor érnének ők el odáig, addig a célig, ahova vágytak, és nyilván ezt az örömöt nem szabad nekik megadni. Tehát ez a két megfontolás van, ami miatt mindig a helyünkön maradunk.

Forrás

Mi ez a jövő idő?

Hadházy közösségi oldalán reagált:

“Mondhatnám, hogy hamarosan tényleg erőszakkal fognak fellépni az ellenzékiekkel szemben, de valójában a folyamat már elindult korábban: engem konkrétan rángattak a fideszes képviselők az ülésteremben, korábban pedig a fegyveres őrök kidobtak az MTVA-ból.

És még csak nem is ezzel kezdődött:

a NER-hez hasonló rezsimeknek nincs szükségük rá, hogy rendőrséget küldjenek az ellenzékiekre.

  • Egyrészt kiszervezik az erőszakot magáncégeknek, emlékezzünk a ligetvédők ellen bevetett verőlegényekre. Utóbbi volt az első példa arra is, hogy a rendőrség tétlenül nézi az erőszakot.
  • A másik módszer, hogy a milliárdokból kitömött propaganda gyűlöletet kell, ami az arra fogékony honfitársainknál tettlegességgé fajul.

A rendőrség pedig majd erre is csak a vállát rángatja majd.

Hogy egyértelmű legyen, mi történik, csatolok néhány üzenetet azok közül, amelyeket az elmúlt egy hétben kaptam. Az erőszaktól csak egy módon védhetjük meg magunkat:

nem verekedni kell, hanem tevőlegesen fel kell lépni a gyűlöletkeltő propaganda ellen!”

Kocsis Máté közleményt adott ki

Pert indít minden olyan lap ellen, ahol arról írtak, hogy ő fizikai erőszakot helyezett volna kilátásba. Kocsis közleményében saját magát idézi a vasárnapi műsorból, amiben az általunk idézett gondolatok után néhány perccel azt is mondta, hogy

„szerintem véget ért az a kor, amikor szótlanul és némán és tettek nélkül tűrjük azt, hogy a legdurvább gyalázkodások menjenek. A tettek alatt nem fizikai tetteket értek. Azt állítom, hogy az országgyűlési törvény fegyelmi szabályaira vonatkozó passzusokat durván szigorítani kell.”

Forrás

FIRSSÍTÉS: A Fidesz a hvg.hu-nak úgy pontosította közleményét, hogy Kocsis Máté

“nem az általa elmondottak idézése miatt indít pereket, hanem az abból levont téves következtetések miatt”.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük