Bayer-próba, Békemenetre hangolva…..

Még a legelvakultabb fideszeseknek is megingott a bizalma saját mozgósítóerejükben. Hiába no, nagy volt a gyomros vasárnap.

Bayer-próba

Sokan nem értik, hogy az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa miért szervez szimpátiatüntetést a szélsőjobboldali Salvini mellett, pedig a válasz igen egyszerű: ezzel igyekeznek felmérni a mozgósítóerejüket, hiszen, ha kevesen lesznek, mondhatják nyugodtan, hogy a magyarokat nem az köti le, ami Olaszországban történik, mert megvan a saját bajuk.

Ha viszont nagyot szól a tüntetés, akkor megkezdődhet demonstratív és megfélemlítő szándékkal az újabb Békemenet szervezése.

A publicista a

“normális, nemzetüket szerető és féltő” embereket hívja az olasz nagykövetség elé, hogy kiálljanak a jelenlegi, “Brüsszelben fogant olasz kormány ellen.”

A Pesti Srácok azt írja, a rendezvényen beszédet mondanak a Sajtóklub állandó szereplői. Matteo Salvini október 19-ére hirdette meg

“az olasz büszkeség békés napját”,

amikor a csendes többség kiáll, és kifejezi véleményét az új olasz kormánnyal kapcsolatban.

Az Öt Csillag és a Liga kormánya augusztusban omlott össze,

a lap szerint azért, mert

Salvini olasz belügyminiszterként a tengeri határok megvédésével, és a migránshajók elkobzásával kivívta a brüsszeli elit múlhatatlan rosszallását. Az országban azóta a második Conte-kormány van hatalmon, amely Salviniék szerint megnyitja a határokat a migránsok előtt, és megállapodott a menekültek szétosztásáról.

Bayer Zsolt blogján úgy fogalmaz,

a magyar-olasz barátság kiállta az idők próbáját. Most, amikor Európa korszakfordulóhoz érkezett, szükséges megmutatni rokonszenvünket Matteo Salvini iránt. Pontosan akkor, amikor az olasz nemzet legjobbjai Rómában tiltakoznak Európa gyarmatosítása ellen, mi is összegyűlünk, szimpátiatüntetéssel támogatjuk barátainkat.

Meg kell mutatni….

A publicista szerint meg kell mutatni, hogy a normális, nemzetüket szerető és féltő európai emberek nincsenek egyedül, és képesek kiállni egymásért, illetve hogy az olasz nép éppúgy számíthat rájuk, mint fordítva. Hozzátette, Matteo Salvini harca a magyarok harca is, az olaszok pedig megérdemlik, hogy kiálljunk mellettük.

Forrás

3 hozzászólás

 • 2019.10.16 - 22:01
  Közvetlen hivatkozás

  A “kételemis fasz” (idézet Bayertől illesztve Bayerre) vezető szerepe a FIDESZ-ben mindent elmond a Párt szellemi színvonaláról. Legjellemzőbb rájuk az ész helyettesítése erőszakkal és fenyegetéssel.

  Válasz
 • 2019.10.17 - 13:41
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Viktória! Látom a vörös köd el ordította az ítélőképességed. Nem volt még elég a mocskolódásból? Szánalmas ez a szösszenet…..

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük