Bayer Zsolt: hamarosan Budapest is vissza fog térni a normalitás talajára

Bayer Zsolt író-publicista a Mi történt a választáson? sorozat keretében interjút adott a Mandinernek.

Mi történt a választáson?

A magyar nép megint csodát tett. Általában a magyar nép tud csodát tenni. Különösen kiélezett és fontos pillanatokban. Megtette most is. És ezt fordítják le úgy az ellenfeleink, hogy a magyar nép fogatlan, törött a szemüvege, nem mosdik és hülye. És ameddig ők ezt így látják, addig mindig ilyen arányban fognak vereséget szenvedni.

Meglepődött egyébként, hogy ekkora arányú volt a győzelem? Erre számított?

Nem számítottam ilyen fölényre, kényelmes, egyszerű többséget vártam. Engem is megdöbbentett, és pontosan ennek kapcsán mondtam azt, hogy a nemzet csodát tett.

Miben hibázott a hatpárti összefogás?

Az egész létezésük egy hiba. Egyetlen érvényes mondanivalójuk sincsen. Fordítva ülnek a lovon. Minden, amit mondanak, szembemegy minden létező valósággal és tapasztalattal. Egyetlen egy dolog nincs, amiben érvényes, releváns, igaz mondatot mondtak volna. Csak hazudni tudnak. Benne vannak egy teljesen ostoba és kilátástalan véleménybuborékokban, és fogalmuk sincs erről az országról és erről a nemzetről. És nem is nagyon érdekli őket, ugyanis saját magukon kívül semmi sem érdekli őket.

Az országhoz képest nem hozta Budapestet a Fidesz. Mit hibáztak?

Szerintem semmit. Én inkább a 47-42-es arányra koncentrálnék, öt százalékkal kapott többet Budapesten az ellenzék. És a Fidesz többet kapott, mint ’18-ban. És ha így folytatják, akkor hamarosan Budapest is vissza fog térni a normalitás talajára.

Vannak, akik azért aggódnak, hogy érdemi ellenzék nélkül, ekkora felhatalmazással a Fidesz lényegében kontroll nélkül marad.

2010 óta ezt mondják, bármekkora előnye is volt a Fidesznek. Azóta az a mániájuk, hogy diktatúra van, meg itt mindenki mindennel visszaél. Pontosan ugyanolyan a hazugság, mint minden más. Az egész életük.

Forrás: Mandiner.hu – Kiemelt kép: Földházi Árpád

2 thoughts on “Bayer Zsolt: hamarosan Budapest is vissza fog térni a normalitás talajára

  • „A magyar nép megint csodát tett”,mondja a fidesz legmocskosabb szájú lénye. Azt már sok közvéleménykutatás bizonyította,hogy a fidesz szavazói aluliskolázottak. Bp-en lényegesen több a diplomás,és tanult ember, de ha nem is diplomás, valószínűleg gondolkodó emberek,akik látják,hogy mit művelt a fidesz ismét. Az oktatás se véletlenül lett lebutítva, az orbán által idecsalogatott autóösszeszerelő gyárakban nem kell diplomás,oda jó a félhülye is. Most a fidesz ismét vidéken tudott nyerni,egy nettó hazugsággal,miszerint most a háború,vagy a béke között kell választani. És látjuk,kik nyalták be ezt a baromságot.- a fidesz vidéki szavazói. Remélem Bp soha nem hajol meg a maffiabandának. Bayer meg csak egy orbán kutyái közül, akik parancsra.-ül-fekszik-pitizik-kussol– megteszik amit a gazdi kér,és jön a jutifalat….

  • Bayer nyíltan náci. Ha az ellenzék egész létezése hiba, ha fölöslegesek, akkor a logikus következtetés, hogy meg kell szabadulni tőlük, mert csak hazudnak, ártanak, stb. Hasonló volt a zsidó ellenes náci propaganda. Uszítás, gyűlölködés, gyűlöletkeltés. De hát mit vártunk valakitől, aki nem író, csak valószínűleg jól megfizetett propagandista. Budapest azért nem lett a Fideszé, mert itt tájékozottabbak az emberek. Ennyi. De itt is sokan bedőltek az orbáni hazugságoknak. Sajnos. És köztük sok diplomás, jól képzett ember is, akik „hisznek” a Viktorban, a fanok, akik mindent, ami megingatná a hitüket hazugságnak, fake newsnak bélyegeznek. És így állnak hozzá a háborúhoz is, az ukránokat, Zelenszkijt okolják, de ha azt kérdezem tőlük, mégis mit kellene csinálnia, átengedni a hazáját Putyinnak, akkor hümmögnek, illetve azt mondják, hogy nem akarnak az ukránok tárgyalni, és Z. szemétkedik. Szerintem háborúban a tárgyalás első feltétele a tűzszünet lenne, amit sosem vállaltak az oroszok. Szóval… itt egy végletekig elbutított orbánista náci söpredék, a NER-lovagok, azaz a kelptokrácia haszonélvezői, egy hívő orbánista, nem buta, de megtévesztett vagy csak a „komcsikat” gyűlölő réteg, rengeteg csóró, az alamizsnáért is hálás vidéki ember, és azok, akik egyikhez sem tartoznak, de a közmédiából állandóan ugyanazokat a hazugságokat hallják, és akikhez el sem jutott az ellenzék demokratikus, szociálisan érzékeny programja. /A Fidesznek programja sem volt az utóbbi 12 évben, csak a folytatjuk./ Hát, azt csodálom, hogy Orbánék nem 90 %-kal nyertek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük