Sorting by

×

Betépett az igazságszolgáltatás? – Szívj füvet, ölj zsidót, és úszd meg a bíróságot!

A zsidógyűlölet és a hozzá kapcsolódó bűnügyek kezelése már évszázadok óta probléma az egyes országok igazságszolgáltatásának. Nincs ez másként a jelenkor Franciaországában sem, pedig milyen egyszerű lehetne a képlet!

Bevolt tépve, és ez átragadhatott a bírákra is

Ezrek lepték el az Eiffel Torony előtti Trocadéro teret Párizsban. Felháborodva tiltakoztak a francia legfelsőbb bíróság döntése ellen, miszerint Sarah Halimi gyilkosát nem állítják bíróság elé. A 65 éves ortodox zsidó nő azt követően halt meg, hogy szomszédja “Allahu Akbar” felkiáltással kilökte ablakából még 2017-ben. A francia Semmítőszék szerint bizonyított az antiszemita indíték, azonban a gyilkosnak nincs büntetőjogi felelőssége, mivel “delíriumos állapotban” ölte meg az idős asszonyt.

“A döntéssel magunkra hagytak minket” “Szívj füvet, ölj zsidót, úszd meg a tárgyalást, távozz szabadon” – állt egy tiltakozó táblán. “Be van tépve az igazságszolgáltatás?” – teszik fel a kérdést egy másikon. de ilyen tábla is látható volt:”A zsidó életek is számítanak”
Zsidó szervezetek és antiszemitizmus ellen küzdő egyesületek is igazságot követeltek Sarah Haliminek. Szerintük a döntésnek rossz üzenete van a zsidó származású francia állampolgárok felé.

“Ezzel a döntéssel magunkra hagytak minket. Ezt nagyon nehéz feldolgozni és nem értjük”

– mondta egy zsidó joghallgató.

 

zsidó

 

2020 Makron antiszemitizmus ellenes éve volt

Tavaly januárban a francia elnök, Emmanuel Macron is bírálta az alsóbb fokú bíróság döntését, amikor elmebetegséget állapítottak meg a férfinél – az elnök szerint szükség van a tárgyalásra.

Az elnök ugyancsak ebben az időben komoly harcot indított a franciaországban elharapózó antiszemita gyilkos antiszemita mozgalmak ellen:

Példátlan intézkedéssorozattal szorítaná vissza a francia belügyminiszter az országban működő szélsőséges mozgalmakat: 76 mecsetet ellenőriznének, ebből 16 Párizsban, 60 pedig az ország többi részén található.

Gérald Darmanin a Twitteren arról írt, hogy néhány mecset bezárása is elképzelhető.

A bejelentés néhány nappal azelőtt érkezett, hogy a miniszterek tanácsa egy törvénytervezetet vizsgál, amelynek célja a szeparatizmus és a radikális iszlamizmus elleni küzdelem. Emmanuel Macron elnök kormánya kemény fellépést ígért válaszul az országban az elmúlt hónapokban történt, halálos áldozatokat követelő támadásokra.

Egész Franciaországot megrázta akkoriban  az a merénylet, amelyben egy tizenéves lefejezett egy tanárt, aki az óráján Mohamed prófétáról készült karikatúrák révén kezdett párbeszédet a szólásszabadságról.

(euronews)

Kapcsolódó

 

zsidó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.