Beütött a krach….”Hakni-stop”-ot hirdettek – Mága Zoltán nem húzza Újbudán

Mága Zoltán nagy megfelelőbajnok, mindig annak húzza, aki éppen hatalmon van. Egyforma átéléssel játszotta le szerződés szerint cd-jét a 2010 előtt az akkor regnálónak, mint azóta is a jelen hatalmasságainak.

Beütött a krach….

Szerződést bont Mága Zoltánnal Újbuda vezetése – írta ki Facebook-oldalára Barabás Richárd alpolgármester, a Párbeszéd szóvivője. Hivatalos levélben is tájékoztatják Mágát akivel közös megegyezéssel mondanák fel a szerződést, az utolsó koncertre sem tartanak igényt.

A kultúra szabadsága az első lépés a szabadság kultúrája felé

„Még 2016-ban én voltam, aki felhívta a figyelmet – írta Barabás – a Mága Zoltán és Újbuda korábbi, fideszes vezetése között kialakult furcsa együttműködésre. Mága úr ugyanis feltűnően gyakran bukkant fel a fideszes kampány idején, hovatovább, azon az ingyenes CD-n, amit osztogattak, együtt szerepelt a korábbi fideszes polgármesterrel.

Ezek után talán nem csak nekem szúrt szemet az az évi 10 milliós támogatás, amit Újbudától kapott!

Nos, örömmel jelentem, hogy eljött az idő búcsút vennünk egymástól!

Újbuda önkormányzata megkezdte a szerződés felmondásának előkészítését. A korrektség kedvééért megjegyzem, hogy alapvetően közös megegyezésre törekszünk, melynek keretében annyit kérünk, hogy

Mága úr fizesse vissza az idei támogatás egynegyedét, tekintve, hogy a szerződésben foglalt négyből összesen három koncert teljesült idén, az utolsóra az új városvezetés pedig nem tart igényt.

A 11. kerületben októberben a változásra szavaztunk

És ez különösen igaz a kultúra vonatkozásában. Újbudán már most pezseg a nagyon magas kulturális élet, ami eddig méltatlanul kevés figyelmet kapott. A Bartók-negyed, benne a Bartók Boulevarddal bölcsője lesz Budapest új kulturális városnegyedének, melynek felemeléséhez nekem is van lehetőségem – sok tehetséges kollégámmal együtt – hozzátenni.

Ne feledjük: a kultúra szabadsága az első lépés a szabadság kultúrája felé.”

One thought on “Beütött a krach….”Hakni-stop”-ot hirdettek – Mága Zoltán nem húzza Újbudán

  • ajaj…kiderült, milyen bunkó vagyok. Eddig nem is tudtam, hogy Mága itt a kerületben bazsevált.
    Na, jól nézek ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük