A Fidesz tarolhat a szegény vidéken a kiszolgáltatottság és a propaganda miatt

A borsod megyei végeken élőknek még a saját mindennapi problémáiknál is fontosabb, hogy ne jöjjenek az országba migránsok, és hogy a Fidesz maradjon kormányon, nehogy elveszítsék a közmunkát. Soros Györgyöt gyűlölik, igaz, néha elfelejtik a nevét, és Sörös Laci lesz belőle.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legszegényebb környékén járt utána a 444, hogy mi foglalkoztatja a helyieket, elmennek-e szavazni. Kiderült, hogy szinte mindenki a Fideszt támogatja.

A helyiek teljesen ki vannak szolgáltatva a közmunkának és az ajándékba küldött Erzsébet-utalványoknak, a kormánypropaganda pedig meggyőzte őket, hogy a migránsok életveszélyt jelentenek számukra. Hiába van ezernyi problémájuk, a bevándorlóktól mindennél jobban félnek, a migránsveszély pedig még a cigány-magyar ellentétet is elmélyítette.

Több mint húsz helyivel beszélgettek három településen, főleg szegény, hátrányos helyzetű, sok esetben közmunkát végző emberekkel. Ők pedig félelmetesen precízen mondták fel a kormány utóbbi hónapokban, sőt, lassan már években sulykolt üzeneteit, és tökéletesen rámutattak arra, miért okoz hatalmas károkat az, hogy a Fidesz-KDNP csúcsra pörgette a félelemkeltésen alapuló propagandát.

A borsodi végeken élő szegények szerint ugyanis az április 8-ai szavazás sorsfordító jelentősségű, mert mindennél, még a saját mindennapi problémáiknál is fontosabb az, hogy ne jöjjenek az országba migránsok, akikről egyébként azt sem tudják, kicsodák, csak azt, hogy rossz emberek.

Soros Györgyöt pedig többek szerint egészen egyszerűen agyon kéne lőni.

A közmunka valóban létkérdés a helyieknek, anélkül ugyanis szinte semmihez nem tudnának kezdeni. Közmunka nélkül ezeknek az embereknek havi 22 ezer forintból kellene megélniük, viszont ha behívják őket közmunkásnak, akkor ez felugrik 80 ezer forintra.

Az pedig nem számít, hogy a közmunkát elvileg az önkormányzat biztosítja, kormányzati pénzből, a megkérdezett közmunkások egyértelműen a Fidesz kegyének tulajdonítják azt, hogy van munkájuk, és ezért el is mennek szavazni április 8-án, mert így érzik biztosnak azt, hogy májusban is behívják őket dolgozni.

Mi itt a Fideszre szavazunk, mert ők adják a munkát – mondták többen is.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Az “ördögien rafinált” kormánypropaganda csak a mihez képest “ördögi és “rafinált”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük