Botrány-közeli állapot a Pesti Srácok körül – fogy a konc, skacok?

Az eddig teleszájjal sorosozó Orbán-pénzelte média munkásai háza táján nincs minden rendben. Ha a híreknek hiszünk, akkor a kapzsiság és a fogyóban lévő pénzmag hatása betette szőrös lábát a szerkesztőségekbe és mindenki menteni igyekszik, amit még lehet.

A piac nagy úr és eddig egyikük sem próbált evickélni benne

Polgári Szilvia, a CÖF-höz köthető Polgár Portál újságírója nyílt levélben tette közzé sérelmeit az interneten. ( Mire a cikkünk megjelent, már törölték a bejegyzést, de itt még olvasható) Polgárinak Huth Gergellyel, a Pesti Srácok főszerkesztőjével, illetve barátjával, Nagy Ervinnel támadt összesen százezer forintos anyagi vitája, ám ennek kapcsán súlyosabb kritikákat is megfogalmaz.

A Polgár Portál, amelynek az Oikosz Alapítvány a kiadója, egyike a minimális olvasottságú jobbos szubkulturális kiadványoknak. A portált Huth Gergely hozta létre, vezetését később Nagy Ervin filozófus, kormánypárti publicista vette át. A portál jelentős közpénzekhez jutott, pályázatokon és a kormányhirdetéseken túl eleve 10 millió forintot számoltak el az ingyenes blogmotoron futó oldal létrehozásáért, de ezt nem sikerült közönségsikerként kamatoztatni – írja a hvg.hu.

„isiász”

Polgári Szilvia levelében azt írja, Nagy Ervin osztotta a „milliókat”, de ebből a lap csekély összeget kapott, majd tavaly már nem is érkezett pénz a kiadványhoz. A szerző szerint Nagy Ervin emellett hetekre elérhetetlenné vált, állítólagos „isiász” miatt, amelyre hivatkozva szponzori találkozókat is lemondott. Az elszámolási vita alapja a két szerkesztő KATA-befizetése, vagyis havi 50 ezer forint, ennek rendezését vállalta Huth, ám a Polgárinak járó két hónapi ellátmány kimaradt.

Önkéntes munka….

A levélben közölt üzenet szerint a lap vezetése augusztus 31-től már csak önkéntes, vagyis fizetés nélküli munkára számított. Emögött valószínűleg az áll, hogy a PP elenyésző olvasottsága miatt nem sikerült további pénzt szerezni a működtetésre. A portál Facebook-oldalán októberben jelentették be, hogy átmenetileg felfüggesztik működésüket.

Polgári Szilvia nehezményezi, hogy Huth és Nagy őt rongyembernek nevezte azért, mert szót emelt a megígért pénz miatt, a mellékelt Messenger-üzenetben Huth azt is leírja, a szerző

„méltatlan a keresztény oldalra nézve.”

„a harmadik kurzus médiaeróziója”

A pénzügyi konfliktus mellett a riporternő aggodalmainak ad hangot „a harmadik kurzus médiaeróziója” miatt. Mint írja,

„a jobboldali médiába ma jórészt nem a tehetség és a teljesítmény a beugró… olyan emberek kapnak státuszt, akik végzettségük szerint és/vagy teljesítményükben nem felelnek meg a legalapvetőbb elvárásoknak sem. Végzettség, tehetség, és valós teljesítmény nélküli emberek! Nem tudnak a saját anyanyelvükön írni, de még beszélni sem, csupán a dörgölőzéshez értenek. (…)  Sokak számára kifizetődő mímelni a keresztény erkölcsöt, és rád ez különösen igaz, kedves Gergő!”

Polgári egyelőre közjegyzői eljárást indított. A levelében vádolt lapvezetők nyilvánosan nem reagáltak a vádakra.

(forrás: hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük