„A Magyar Idők napilap nevet vált, 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven fog megjelenni” – olvasható a Magyar Idők szombati számának 8-ik oldalán egy rövid közleményben. Ebben a kiadó azt is megjegyzi: a névváltoztatás nem érinti a a szerkesztőség irányvonalát, a lap tartalmát, a formátumát, az árát és a kiadó is változatlanul a Magyar Idők Kiadó Kft. lesz.

Napi Gazdaságból Magyar Idők, majd Magyar Időkből Magyar Nemzet

A tájékoztatás igazából az előfizetőknek szól, akiket megnyugtat a kiadó, hogy semmilyen teendőjük nincs.

A Magyar Idők első száma 2015 szeptemberében jelent meg, a lap a Napi Gazdaságból alakult át közéleti napilappá. A lap kiadója az a Liszkay Gábor volt, aki 2015. február 6-án, a G-napként elhíresült napon hagyta el a Magyar Nemzetet, lelkiismereti okokra hivatkozva, miután a reklámadó miatt kiéleződött a konfliktus Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos, a Magyar Nemzet tulajdonosa között.

Ekkor a Magyar Nemzet irányt váltott, vállaltan kormányellenes lett. A lapot és a hozzá tartozó internetes oldalt Simicska a 2018-as parlamenti választások után zárta be. Nem sokkal később már hallani lehetett arról, hogy Liszkay újraindítja a lapot, és ennek bázisa a Magyar Idők lesz. Az időpont szimbolikus: február 6-a a G-nap negyedik évfordulója.

(Forrás: HVG)

Kapcsolódó

Székely Csaba: Megjelenni a Magyar Idők feketelistáján egzisztenciális vészhelyzet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét