A Downing Street tájékoztatása szerint Theresa May brit miniszterelnök szerdán közölte a kormányzó Konzervatív Párt frakciójával, hogy kész távozni tisztségéből a Brexit-tárgyalások következő – az EU-hoz fűződő jövőbeni kapcsolatokról szóló – szakaszának kezdete előtt.

Kész korábban távozni hivatalából

May szerda délután zárt ajtók mögött tanácskozott az alsóházi tory frakció rendkívül befolyásos szakpolitikai testülete, az úgynevezett 1922 Bizottság tagjaival. A londoni kormányfői hivatal este ismertetett beszámolója szerint a miniszterelnök kijelentette: tudatában van a frakció azon kívánságának, hogy a Brexit-tárgyalások második szakaszában új hozzáállás érvényesüljön, és új vezetés kerüljön a párt élére.

- Hirdetés -

„Nem fogok ennek útjába állni” – fogalmazott hivatalának tájékoztatása szerint a brit miniszterelnök, hozzátéve: kész az általa tervezettnél korábban távozni tisztségéből.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szükségesnek tartja a kilépés feltételrendszeréről szóló, az alsóház által eddig kétszer is nagy többséggel elvetett megállapodás elfogadását és a Brexit-folyamat végigvitelét.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Brexit – A szervezők szerint több mint egymillióan tüntettek Londonban az újabb népszavazásért

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét