Brutális üzemanyag áremelés!

Jelentősen emelkednek a hazai üzemanyagárak a héten, hiszen szerdától a benzin és a gázolaj átlaga is bruttó 6–6 forinttal lesz magasabb literenként – írja hvg  a holtankoljak.hu.-ra hivatkozva.

Nem piskóta!

Március 10-től a 95-ös benzin literenkénti ára 428, míg a gázolajé 435 forint lesz.

Március 3-án írtuk meg, hogy január óta már 50 forinttal nőtt a benzin ára. Múlt hét pénteken 6 forinttal lett drágább, ez azt jelenti, hogy a mostani emeléssel együtt január óta már 59 forinttal kell többet fizetni a 95-ös benzinért.

Csak úgy!

Az Antall-kormány 1990október 25-én, csütörtökön este ~65 százalékos üzemanyag áremelést jelentett be, mely következtében 56 forintra emelkedett a normálbenzin ára literenként. Az áremelést az öbölháború miatti olajár-növekedés és a szovjet olajszállítás akadozása okozta. A kormány ezzel az intézkedéssel próbálta elrettenteni az embereket a nagymértékű felvásárlástól, mivel az országnak csak 3-4 napra volt elég olajtartaléka.

üzemanyag, áremelés,

A kormány képtelen volt kezelni a válságot: a kórházban lévő miniszterelnököt helyettesítő Horváth Balázs belügyminiszter majdnem kiesett az Országház ablakából.

A taxisok kivonultak a Országház elé és kérték, hogy vonják vissza a döntést, mert így a megélhetésük kerül veszélybe. Siklós Csaba közlekedési miniszter azonban elutasította a követelésüket, mondván, nincs erre mód, az ország kényszerhelyzetben van. Erre a taxisok az utcára vonultak, és az ország több pontján megbénították a forgalmat. z volt az azóta is sokszor felemlegetett Taxisblokád, Ez volt a demokratikus Magyarország első igazi nagy tömegdemonstrációja, a közlekedést országosan bojkottáló megmozdulás során senki sem tudhatta, hogy fog reagálni az új államhatalom. A helyzet ugyan súlyos volt, de mind a rendőrség, mind a honvédség vezetői kijelentették, nem kívánnak erőszakhoz folyamodni.

Kapcsolódó

üzemanyag, áremelés,
illusztráció: V.K.

Egy hozzászólás itt: “Brutális üzemanyag áremelés!

  • 2021.03.09 - 12:39
    Közvetlen hivatkozás

    Mi nem drágul ebben az országban?, ennek a fidesz bandának és kormánynak ez a nagy segitség a népéhez, ezt a bandát biróság elé és életfogytiglanra itélni

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük