Budaházy Edda újra bevetésen: “a homoszexualitás aberráció”

Budaházy Edda, a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetője a budapesti Pride felvonulása idejére ellentüntetést szervezett és megelégedéssel nyugtázta, hogy kizárólag nekik köszönhető az, hogy nem fajulnak el a dolgok – jelentsen ez bármit is.

A “hős honvédőnő”

A Hír TV  Reggeli Járat című műsorában fejtette ki az ellentüntetők álláspontját és terveit a szombati budapesti Pride-dal kapcsolatban Budaházy Edda. A műsorvezető kérdésére, miszerint mi szükség van egyáltalán az ellentüntetésre, Budaházy úgy felelt:

„Szerintem nem mi kezdjük ezt a problémát, hanem ez az egész LMBT, és ez az egész meleghónap, ami egy provokáció számunkra, tehát mi csak erre reagálunk. Ha a normális társadalmat nem provokálják egy ilyen eseménysorozattal.”

Arra a felvetésre, hogy amennyiben provokácinak fogja fel a felvonulást, megtehetné, hogy nem reagál, ez volt a válasz:

“százezer ember vonul, úgy, ahogy Nyugat-Európában”, majd közeli képeket kért az operatőrtől a stúdióba magával hozott fotókról, amelyeken számára “ijesztő” londoni és párizsi felvonulások meztelenséget is ábrázoló részleteit demonstrálta.

Amikor beszélgetőtársa, Dombos Tamás, a magyar LMBT-szövetség ügyvivője elmondta, hogy Magyarországon egyáltalán nem jellemzőek a Budaházy Edda által kiragadott példák, és az ellentüntetők részéről jellemző verbális és fizikai agresszió még mindig sokkal aggasztóbb probléma ennél. Erre válaszolva a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetője azzal érvelt, hogy

„Budapesten azért nincs ez, mert mi ellenállunk. Nyugat-Európában nincs ellenállás.”

Amikor a moderátor felvette az ellentüntetőkre jellemző erőszak kérdését, Budaházy azzal hárított, hogy „ez már évek óta nem igaz”, és egyébként „munkahelyen, iskolában, mindenhol” azok kerülnek hátrányba, akik ellenzik a Pride-ot, az ellentüntetők célja pedig szerinte az, hogy „a normális emberek nagy tömegei nyugodtan, békésen, de határozottan kiállnának ez ellen a folyamat ellen”.

Budaházy azt is elmondta, hogy szerinte a Pride csak

„tiszavirágzása egy komplex problémának”,

aminek például az is része, hogy

„tanárokat érzékenyítenek, és oktatnak arra, hogyan kell gyereknek a homoszexualitásról és már aberrációkról beszélni”.

(forrás: merce.hu)

Edda-asszonynak, hogy kenje a hajára! – egy megszólított frappáns válasza

Magyar jön a világra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük