Budapest, a NAV-ellenőrzött város

Vidéki NAV-osokkal erősít hétfőtől a fővárosban az ellenőrző szervezet, az ellenőrökre elsősorban az V., VI., VII. és IX. kerületben lehet számítani Budapest vállalkozóinál.

Bárhol, bárkinél….

Fokozott Nemzeti Adó- és Vámhivatal-jelenléttel számolhatnak a Budapesten működő kereskedők, vendéglősök, más vállalkozások – írja a Magyar Idők. Főleg azoknál a vállalkozásoknál várhatók az ellenőrzések, amelyek az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthetők. Az információkat felhasználva vendéglátó egységeket, ajándékboltokat keresnek fel a revizorok és a fináncok, de piacokon és vásárcsarnokokban működő vállalkozásoknál is megjelennek majd a NAV emberei, ahogyan a személyszállítással foglalkozók sem maradnak ki.

Hol valószínű a felbukkanásuk?

Az ellenőrökre elsősorban az V., VI., VII. és IX. kerületben lehet számítani. Az akcióban a NAV azt vizsgálja meg, hogy az érintett gazdasági szereplők megfelelően átadják-e a nyugtát, a számlát, szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket, és bejelentették-e alkalmazottaikat. Ezek mellett a készpénzkészletekről is tudakozódni fognak az ellenőrök, miközben a pénzügyőrök a jövedéki termékek, vagyis az italok és a cigaretta forgalmazásának vizsgálatára kerítenek sort.

A NAV-elnök csapatának stadionjában nem adnak számlát

A NAV rászállt a nászajándékokra – adózni kell utánuk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük