Kéz a kézben bukott le a TV2 és Zuschlag János

A sors kifürkészhetetlen jóvoltából két sajtóügyben is egy napon volt a NER-hírgyár koronatanúja a bíróságon a börtönviselt Zuschlag János. Az egykori MSZP-s csodagyerek napi algoritmusa: tanúskodás, lebukás, tanúskodás.

Két füllel több a kelleténél

A lassan főfoglalkozású tanúvá vedlő egykori politikus két tárgyalás között kellő tisztelettel számolt be megbízójának, a TV2 hírigazgatójának az első tárgyaláson történtekről, amelyet a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba egykori párttársa indított az Origó ellen. Zuschlag felindultan ecsetelte Kökény-Szalay -Viviennek, a TV 2 hírigazgatójának, hogy eléggé kifaggatták kettőjük kapcsolatáról is. Nem nagyon érthető, min csodálkozott, amikor a vonal másik végén fülelő igazgató asszony írta róla azt a könyvet, amelynek megjelenését a 2014-es választás hajrájára időzítették és amelyben Zuschlag köpönyeget váltva nekiment egykori pártjának.

Tovább is van, mondom még!

Most jön az igazi csavar a történetben! Mindig is óvatlan volt, már sokszor bizonyította, hogy tesz arra, ki hallja, vagy ki nem. Emlékezzünk csak: így bukott meg először 2004. októberében  a Terror házánál, ahol az 1944-ben elhurcolt zsidókon viccelődött.

zuschlag
Zuschlag a “vicces fiú ” a Terror Háza előtt 2004-október 14. Az 1944-es  német megszállás évfordulóján.

Most a bíróság folyosóján éppen a hvg.hu munkatársa, Gergely Zsófia mellett intézte “intimnek szánt” teflonbeszélgetését. Az újságírónő lapjában tette közzé a csevejt: Baki a NER-médiában: Zuschlag véletlenül lebuktatta a Tv2 hírigazgatóját címen.

A szürreális telefonbeszélgetés önmagában utalt a naponta tapasztalt jelenségre, ahogy a többek közt Mészáros Lőrinchez, Andy Vajnához vagy Matolcsy Ádámhoz került médiumok kötelékben repülnek rá a kormányoldal érdekében célponttá tett emberekre.Írja cikkében  Gergely Zsófia

Zuschlág második színpadralépése is méltó volt az eddigiekhez. Semmi konkrétum, sok sejtetés,

Íme egy kis best of a hvg.hu újságírójától

Zuschlagnak tanúként visszatérő fordulatai az „ezt csak gondolom”, „nincs konkrét tudomásom” és a „nem emlékszem” voltak.

  • Nem tud arról, hogy dobozban vitt pénzt Czeglédy Gyurcsánynak.
  • Nem látott cipősdobozt, amiben a pénzt vitte Gyurcsánynak.
  • Nincs közvetlen tudomása arról, hogy Czeglédy bármikor is pénzt adott volna Gyurcsány Ferencnek.
  • Nem tud arról, hogy Czeglédy Csaba adott volna ki MSZP-s információkat Gyurcsány Ferencnek, „de nyilván ez így természetes, ha jóban vannak”.
  • Arra a kérdésre, hogy van-e tudomása arról, hogy bármelyik politikust lefizette volna Czeglédy, Zuschlag válasza: „ismerve őt, biztosan elvárt valamit a támogatásért”. Konkrét esetet nem látott, csak “hallotta”.
  • Azt is úgy hallotta, hogy Czeglédy diákszövetkezeteinek minél több megbízást kellett kapnia a szocialista kormányzás idején, mikor kérték, mondjon ilyet, beismerte, hogy egyet sem tud említeni.
  • Abból gondolja, hogy illegális dolgok lehettek, hogy Czeglédy őt is „törvénytelen ajánlattal” kereste többször, így azt kérte pénzért cserébe, hogy „hagyja békén” az MSZP-s politikusokat, ne nyilatkozzon róluk. Három ilyen találkozójuk is volt, de egyetlennek sem tudta megmondani a helyét és hogy milyen körülmények közt zajlott.
  • Czeglédy Csaba ügyvédjének, Litresits Andrásnak a kérdésére, hogy kitől származnak az információi, Zuschlag válasza sommásan annyi volt: „már nem emlékszem”.
  • Honnan tudja, hogy Czeglédy benne volt a DK megszervezésében, ha akkor pont börtönben ült? – hangzott a kérdés. „Elbeszélésből”, miután kijött – válaszolta.

(Köszönet Gergely Zsófiának, hogy hozzájárult cikke feldolgozásához.)

Előzmény

Lezárult a nyomozás Czeglédy Csaba ügyében

 

Czeglédy Csaba:”Akár még évekig lehetek előzetesben” – “Gyakorlattá vált a nyomásgyakorlás”

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük