Büszke magyarként akarunk európaiak lenni

Az MSZP-PM aktivistái hétfőtől gyűjtik az ajánlásokat az Európa Parlamenti választásokra. AZ MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz. választókerületi szervezete aktivistái szerdán Nyíradonyban, Nyíracsádon, és Debrecenben gyűjtötték a támogató aláírásokat.

Utcafórum

Debrecenben 10.00-órától Kunhalmi Ágnes, az MSZP Országos Választmányának az elnöke volt a vendég, akivel közösen gyűjtötték a támogatásokat. Utcafórum keretében természetesen lehetőség volt arra is hogy bárki megismerhesse az MSZP választási programját, elmondja véleményét, javaslatát a párt elképzeléseivel kapcsolatban.

Az MSZP országos választmányának elnöke arról beszélt, hogy a május 26-i választásnak sokkal nagyobb a tétje: jövőt választunk magunknak és családunknak. Arról kell döntenünk, hogy milyen Európában képzeljük el gyermekeink és unokáink jövőjét: egy gyűlölködő, konfliktusokat szító és gazdasági válságba zuhanó Európát hagyunk rájuk, vagy egy szorosabban együttműködő, szolidáris és az emberek biztonságát és jólétét középpontba helyező szociális Európát?!

Hangozatta:

„Mi az utóbbit akarjuk, mi az utóbbit kínáljuk! Orbán Viktor és a Fidesz rövidtávú célja, hogy illiberális hatalmi logikájával zsaroló pozícióba kerüljön; hosszútávú célja pedig, hogy ha nem tudja saját képére formálni Európát, akkor kivezesse Magyarországot az Unióból. Ahogy partvonalon túlra került az európai konzervatívok pártcsaládjában, úgy sodródhat ki hazánk az orbáni politika miatt az európai közösségből.”

Haza, Szeretet, Európa!

Kiemelte, a Haza, Szeretet, Európa! – ez a három pillér határozza meg a szocialisták európai filozófiáját: a párt feladata, hogy megteremtse ezen értékek között az összhangot. Haza: mert első a magyar érdekek kérlelhetetlen és hazafias képviselete az Unióban. Szeretet: mert elég a Fidesz gyűlöletkeltéséből, a nemzet megosztásából. Európa: mert hazánk és kontinensünk jövője csak egy erős Európában biztosítható.

“Büszke magyarként akarunk európaiak lenni”

  • “Mi olyan Európát akarunk, ahol egységes európai minimális bér garantálja, hogy senki nem kereshet kevesebbet 750 eurónál, vagyis mai árfolyamon 240ezer forintnál!
  • Mi olyan Európát akarunk, ahol egyetlen európai polgárnak sem lehet kevesebb a minimális nyugdíja 300 eurónál, vagyis 95.000 forintnál! Felháborító, hogy a magyar nyugdíjasok nagy százaléka ennél jóval kevesebből kell, hogy megéljen!
  • Mi olyan Európát akarunk, ahol 150 euró összegű, mai árfolyamon 48.000 forintnyi európai minimális családi pótlék garantálja a gyermeknevelés biztonságos hátterét!
  • Mi olyan Európát akarunk, ahol minden gazdálkodó legalább 300 eurónyi, (mai árfolyamon 95.000 forint összegű termőföld támogatást kap hektáronként!
  • Mi olyan Európát akarunk, ahol az ÁFA-kulcs – a luxustermékek kivételével – nem lehet több 20 százaléknál egyik tagállamban sem!
  • Mi olyan Európát akarunk, amely átlagosan évi ezereurós diák- és hallgatói ösztöndíjat nyújt a szociálisan rászoruló európai, így magyar fiataloknak is a továbbtanuláshoz! “

“Büszke magyarként akarunk európaiak lenni”

A választmányi elnök kiemelte, az MSZP a magyar emberek érdekeit képviseli itthon és Európában is.

“Büszke magyarként akarunk európaiak lenni”

Kitért arra, hogy a szocialisták a jelen és a jövő generációk érdekeit védik, amikor hangsúlyt fektetnek a környezet védelmére, a levegő és az ivóvíz tisztaságára, a klíma megőrzésére.

Orbánisztán vagy Európa?

“Az elitek Európája helyett az emberek Európáját építjük, Önökkel közösen! Kérjük, hogy csatlakozzanak mind többen hozzánk, vegyenek részt aktívan a kampányban és legyenek részesei, alkotói a Szociális Európa programjának! “

Orbánisztán vagy Európa? Ez a kérdés, erről kell a magyar választóknak május utolsó vasárnapján dönteniük-mondta zárszóként.

A fórum résztvevői szimpátiával fogadták az elmondottakat, ugyanakkor hozzátették, azt igénylik, hogy többet legyen az MSZP jelen az utcán, kevesebb sajtótájékoztatót, több személyes jelenlétet várnak. A Fidesz óriási médiafölényét csak így lehet némileg ellensúlyozni.

Az ellenzéki pártoknak fel kell nőni a feladathoz

Sokan mondták, hogy ideje lenne végre tanulni a 2010-óta eltelt időszak tapasztalataiból, az ellenzéki pártoknak fel kell nőni a feladathoz. Hangsúlyozták, azt várják, hogy az önkormányzati választásokon ne az személyes ambíciók legyenek végre a meghatározóak. Azt várják, hogy a Fidesszel szembeni oldal összefogva, és a fővárosban, a kerületekben, és mind több városban egy polgármester-jelöltet és minden választókerületben egy egyéni jelöltet állítsanak a Fidesz jelöltjével szemben. Ezt kérik Debrecenben is, ahol többen elmondták, nagyon megosztottnak tartják az ellenzéki pártokat. Szerintük együttműködés esetén akár leváltható lenne a város mai fideszes vezetése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük