Bruck András: a pokolnak is van erkölcse

2019: a fotón látható fiatal lány, az akkor 17 éves Olga Misik az alkotmányból olvas fel a rettegett orosz rohamrendőrség tagjainak. Nem tudom, most mi van vele, csak azt, hogy életben van. Még túl fiatal ahhoz, hogy meggyilkolják, a halála most még együttérzést kelthetne. Majd meggyilkolják később, felnőttként, amikor egy veszélyesnek minősített ellenzéki likvidálása már az orosz élet ugyanolyan hétköznapi része, mint a vodka vagy a korai halál. A pokolnak is van erkölcse…..

Magyar György: tessék a nyilvános élve boncolást abbahagyni! – Különben marad a kétharmados kudarc, utána meg a marakodás….

Bibó Istvánt idézve: mindenütt meg kell teremteni a szabadság kis köreit, ahol nem a félelem uralkodik. A civil társadalom aktív közreműködése nélkül ez persze nem megy. És hiteles, a NER lebontásában érdekelt, a személyes ambícióikon felülemelkedni valóban képes politikusok nélkül sem. Különben marad a kétharmados kudarc, utána meg a marakodás.

Magyarország, under construction – Lapzsemle

Minden korábbinál erősebb felhívást tettek közzé a rendszerváltókhoz címezve tekintélyes civil személyiségek. A Népszava Szép Szó mellékletében Bárándy Péter, Fleck Zoltán, Lengyel László és Vörös Imre követel „Demokráciát és jogállami alkotmányosságot”. Heti lapzsemle.

Trianon100: A kisebbségek az orbáni politikának nem alanyai, hanem tárgyai —  Ma is nemet mondana az ostoba népszavazási ötletre

Rendkívüli Lapzsemlénk ma Márton László író (Montpellier) szenvedélyes esszéjét ismerteti amit  a békeszerződés aláírásának évfordulójára összeállított Népszava mellékletben publikált ,

Hiába beszélt Bibó a félelemről, ezt már jóval Őszöd előtt elk…tuk  — Lapzsemle

Mire 2006-ban Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön elmondta karakter-öngyilkos beszédét, a magyar demokráciát már régóta megbénította a félelem. Heti lapzsemle a 14.