EU - Városi Kurír

Sorting by

×

OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet ) helyett “parlament”

A megszüntetett OPNI helyét régen átvette orbánia “parlamentje” – sajnos azonban “betegek” és brigantik dominálják a “Házat” – dühönghetnek, gyalázkodhatnak; régi házmesterek módjára, mint kakasok a maguk szemétdombján uralkodhatnak, pimaszkodhatnak, acsaroghatnak – kezelésben nem részesülnek…

Tovább

A simlis, kültelki autónepper és az uniós vétó jövője – Megy az örömködés az ellenzéki polgárok részéről

Megy az örömködés az ellenzéki polgárok részéről, hogy az Unió eltörölné az egyhangúság követelményét és ezzel megakadályozza majd Orbán vétóit, amikkel zsarolja folyamatosan Európát. Szólok előre, hogy ez nem ilyen egyszerű. Macron, a franciák szabadságelvű elnöke már jelezte, hogy Ukrajna esetleges felvétele is elhúzódhat akár évtizedekig. Ez pedig nem azért van, mert utálja az ukránokat, hanem mert el akar kerülni egy óriási hibát, amely velünk kapcsolatban már megtörtént.

Tovább

Szanyi Tbor: az EU olajra lép – Amerika kezdte, az EU folytatja

Amerika már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy a továbbiakban nem vásárol orosz olajat, ezzel (is) büntetve Putyin Oroszországát. Ha nem a világ legerősebb katonai hatalmáról, hanem mondjuk egy afrikai királyságról lenne szó, akkor részint senki nem értesülne az ilyen döntésről, vagy akik mégis, azok a hasukat fognák a röhöhögéstől.

Tovább

Háborús napló 28.- Orbán Viktor újabb pávatánca – Cikkünk folyamatosan frissül

Úgy látszik ez a háborús hét ismét sikeresen aktiválja Orbán Viktorban a pávatáncos géneket, megint igyekszik minden felé, de érezhetően leginkább Moszkvának, megfelelni. Ő és külügyminisztere ismét zsarolással fenyegetőzik.

Tovább

Háborús napló 24, egy nap a fronton – A csehek és a litvánok támogatják Ukrajna EU-s felvételét

A szerdán örömmel észlelt apró fény az alagút végén egyre halványabb figyelembe véve mi következett a nap hátralevő részében és az éjszaka folyamán a háború ukrán frontjain. Ukrán cégek Kárpátaljára települnek, a csehek, és a litvánok támogatják Ukrajna EU-s felvételét.

Tovább

A Fidesz leszavazta az EP határozatát, más estben bátran nem nyomott gombot!

Az uniós állampolgárság nem árucikk, az Európai Parlament (EP) ezért uniós szintű szabályozással orvosolná a befektetői állampolgársági és letelepedési programokhoz kötődő visszásságokat – közölte az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája. A vitában nem szólalt fel magyar képviselő.

Tovább

Levél Orbán Viktor miniszterelnök-közszolgának egyik főnökétől!

Kegyelmes uram! Tisztelt miniszterelnök úr! Ön az utóbbi hónapokban a járvány és a gazdasági válság(ok) idején több alkalommal megtisztelt azzal, hogy levelet írt nekem. Soraira – remélem – mindig illőképpen a nyilvánosság előtt válaszoltam portálunkon, bár tartok tőle, hogy válaszaim nem kerültek az Ön íróasztalára – lévén hogy Önnek több dolga van, semhogy a hivatalába címzett levelek sokaságát személyesen olvasgathassa. Megértem.

Tovább

Bruck András: lehetséges, hogy felőlünk egy szomszéd országot nyugodtan kiirthatnak, csak a rezsicsökkentés maradjon?

Ahogy nő a megdöbbenésem az orosz hadsereg semmivel nem igazolható, gyilkos ukrajnai inváziója miatt – őszintén nem érdekelnek Putyin szempontjai, olyanok Hitlernek is voltak és minden gonosztevőnek vannak –, úgy nő az aggodalmam április 3-a miatt. Amikor az első orosz rakéta becsapódott az első ukrán lakóházba, abban a pillanatban egy ember tizenkét éve, apránként épített hazugságvára omlott össze, a magyar társadalom mégis rezzenetlen, moccanatlan. Lehetséges, hogy felőlünk egy szomszéd országot nyugodtan kiirthatnak, csak a rezsicsökkentés maradjon?

Tovább

Teljes a káosz a Fideszben: EP-képviselőik ma megszavazták Paks2 leállítását és a budapesti orosz kémbank bezárását. Deutsch tagad, Orbán őrjöng, a szavazási jegyzőkönyv pedig önmagáért beszél

A szavazásról szóló jegyzőkönyvben az szerepel, hogy a Fidesz képviselői mindannyian megszavazták a végleges nyilatkozatot. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerint Ujhelyi István reggel, este hazudik, pedig ő mond mást, mint ami a végleges szavazáson történt.

Tovább

Oroszország: az EU-s fegyverszállítmányok a végét jelzik az 1945 utáni európai integrációnak

Az EU nem érti, hogy veszélyes következményei lesznek annak, hogy „a kijevi rezsim mellé álltak,” az Unió Ukrajnát segítő lépései nem maradnak kemény válasz nélkül – erről adott ki hétfő este fenyegető hangú közleményt az orosz külügyminisztérium.

Tovább

Európa ítélete – Kiutunk az Unióból

A luxemburgi bíróság döntést hozott végre, s ezzel alapos megfontolás után orrba verte a magyar és a lengyel kormányt. Önmagához, megszokott eljárási rendjéhez képest az Európai Bíróság a magyar és a lengyel kereset befogadása után fölöttébb gyorsan döntött, s az, hogy a határozat még a magyar választások előtt megszületett, feltehetően meglepte Orbán Viktor is, aki hosszabb időt és szélesebb mozgásteret remélt a nehézkes bírósági apparátustól.

Tovább

Jávor Benedek: Orbán az EU bomlasztásával kíván tényezővé válni európai szinten, Putyin egy kiterjedt háború fenyegetésével igyekszik bizonyítani országa szuperhatalmi státuszát!

Nagyjából erre tippeltem, hogy mire megy ki Putyin játéka Ukrajnában. Egyfelől a bizonytalanság magasan tartja a gázárakat, ami az elmúlt években eléggé megrogyott orosz költségvetés számára létfontosságú plusz bevételt generál. Amíg a csökkentett szállítások és az Ukrajna körüli intenzív katonai jelentlét okozta költségek alatta maradnak a magas gázárak miatti bevételeknek, addig érdemes ezt az állapotot fenntartani.

Tovább