Széky János: Magyarország hivatalosan is a legészakibb Moszkva-függő balkáni állam lett!

Nagy nap volt a magyar energiagazdálkodás történetében 2021. szeptember 30., csütörtök. Egyfelől az Országos Atomenergia Hivatal hiánypótlásra szólította fel a Paks II. Zrt.-t, mert hiányosnak találta az atomerőmű dokumentációját. Másfelől Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Aleksandar Vulin szerb belügyminiszterrel nyomás alá helyezte Kiskundorozsmán a szerb–magyar összekötő földgázvezetéket, ezzel lehetővé vált Magyarország csatlakozása „a délkelet-európai szállítási útvonalhoz” – írta véleménycikkében Széky János a parameter.sk-n.

Tovább

A helyzet fokozódik, mindenki bekérette a bekéretni valókat – Az ok: a Magyarország és a Gazprom közötti gázmegállapodás

Hatalmas botrány alakult ki ugyanis a Gazprom-szerződésünk miatt, Szijjártó Pétert annyira felbőszítette az ukránok lépése, hogy bekérette a nagykövetet. Az ukrán külügyminisztérium válaszul bekérette Budapest kijevi nagykövetét, hogy tudomására hozza az ukrán fél álláspontját a Magyarország és a Gazprom orosz gázipari vállalat hétfői gázmegállapodásáról – közölteke kedden az RBK-Ukrajina ukrán televízióval Oleh Nikolenko ukrán külügyi szóvivő.

Tovább